De smartwatch is bijna onmisbaar geworden

  • Digi
  • september 2, 2021
  • Comments Off
smartwatch

Nog maar een paar jaar geleden werd de smartwatch gezien als een snufje voor fanatieke hardlopers, joggers en fietsers. Het was vooral ook een ‘mannenspeeltje’. Vandaag de dag is het ook een horloge voor dames en dat zie je aan de vele nieuwe ontwerpen die ook speciaal op vrouwen zijn gericht. De smartwatch is volwassen geworden. Als jij op zoek bent naar een smartwatch, waar moet je dan op letten bij aankoop? Hieronder staan een aantal tips.

1. Kies het merk op basis van je smartphone 

Een van de belangrijkste ontwikkelingen is dat de smartwatch gekoppeld kan worden aan je smartphone. Dat is in veel situaties beslist prettig. Je hoeft je telefoon niet telkens voor de dag te halen of zelfs mee te nemen. Via je smartphone blijf je gewoon op de hoogte van oproepen en berichten. Het functioneert hen beste als je van beide apparaten het zelfde merk kiest.

2. Batterijduur 

Van een moderne smartwatch wordt veel verwacht, vergelijk het maar met je smartphone. Terwijl je bij standaard dameshorloges maar zelden aan de batterij hoeft te denken, is dat een van de belangrijke zaken bij aankoop van een smartwatch. Lees de recensies op dit punt. Het is immers frustrerend als jouw smartwatch uitvalt wegens een lege batterij op het moment dat het slecht uitkomt. 

3. Touchscreen of toetsen 

Touchscreens zijn de toekomst en de meeste smartwatches beschikken er inmiddels over. Toch is dat niet altijd de meest ideale bediening. Het scherm van een smartwatch is nu eenmaal beduidend kleiner dan van smartphone of zelfs een tablet. Er zijn ook nog veel moderne smartwatches die beschikken over een aantal toetsen of knoppen voor de meest gebruikelijke functies. Het is jouw voorkeur die bepaalt wat je het beste kan kiezen.

4. Simkaart en simslot 

De meeste smartwatches hebben een simkaart die ingebouwd zit. Deze is bedoeld om verbinding te maken met jouw smartphone. Dat houdt dus in dat je de simkaart niet kan vervangen en de smartwatch geen eigen dataverbindingen kan maken. Kopers van smartwatches vinden de mogelijkheid om berichten en oproepen door te krijgen via de smartwatch een mooie aanvulling. Op die wijze kan je immers de smartphone vaker thuis laten. Samsung heeft inmiddels een smartwatch met een apart simslot waarin je een simkaart voor de smartwatch kan gebruiken. Naar verwachting komen er binnenkort meer merken op de markt met een mogelijkheid tot dataverbinding.

5. De keuze uit verschillende modellen 

Omdat de smartwatch in het verleden met name voor sporters was bedoeld, werd deze meestal voorzien van een rubber omhulsel en was in vele felle kleuren verkrijgbaar. Nu de smartwatch steeds meer mogelijkheden krijgt, wil je deze waarschijnlijk 24/7 dragen behoudens de periodes dat deze wordt opgeladen. Op een feestje is een oud model smartwatch niet altijd even stijlvol. Als je regelmatig sport, is een sjiek metalen bandje niet altijd even prettig om te dragen. Er zijn echter inmiddels vele modellen smartwatches te koop. Je kunt ook voor allerlei horlogebandjes kiezen. Op die manier kan jij ook het model en de accessoires kopen die perfect passen bij jouw leefstijl.

Previous «
Next »