Intelligent printen met Instant Ink

  • Digi
  • oktober 7, 2021
  • Comments Off
printer printen

Uiteraard probeer je zowel privé als zakelijk het printen te voorkomen. Tenslotte kan informatie vaak ook online worden gedeeld. Maar een zekere hoeveelheid printwerk is ook vandaag de dag niet te vermijden. Wat je dan altijd wel wil voorkomen, is dat je voorraad inkt op is. Een cartridge geeft nu eenmaal niet aan hoeveel inkt je nog over hebt. In plaats dat je dan op zoek moet naar een oplossing van het probleem, kan je dat ook laten oplossen door HP. Stel je voor dat je telkens een cartridge krijgt toegestuurd, voordat het exemplaar dat je in gebruik hebt leeg is. Dat is het concept achter Instant Ink.

Hoe werkt Instant Ink?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Het Instant Ink concept gaat niet uit van cartridges, maar van geprinte pagina’s. Als jij doorgeeft hoeveel pagina’s je per periode gemiddeld print, wordt daarop de verzending van cartridges aangepast. Voordat de gebruikte cartridge leeg is, krijg jij automatisch een nieuwe toegestuurd. De lege exemplaren kan je eenvoudig weer aan HP retourneren. Natuurlijk pint HP je niet vast op een bepaald vast aantal te printen pagina’s. Indien je meer inkt nodig hebt, kan je dat doorgeven en wordt de frequentie aangepast. Dat geldt ook voor het geval dat je minder gaat printen. Meteen wordt berekend  hoeveel minder cartridges je nodig hebt. Uiteraard is deze toepassing zowel voor zakelijk als voor privé bedoeld. 

Wat moet je verder nog weten van Instant Ink? 

De cartridges die worden gebruikt voor Instant Ink zijn wat groter dan de maat die je standaard koopt. Dat is plezierig, omdat je dan minder vaak hoeft te wisselen. Deze cartridges passen in vrijwel iedere bestaande printer die nu ook werkt met HP cartridges. Twijfel je of Instant Ink ook een optie is voor jouw huidige printer, controleer dat dan even via de Instant Ink pagina van HP. Indien je een nieuwe printer koopt van HP of een compatibel merk, is deze geschikt voor de nieuwe cartridges. 

Flexibiliteit staat voorop 

Een van de meest aantrekkelijke kanten van Instant Ink is de flexibiliteit. Ga je meer printen, dan krijg je die extra inkt zonder dat je daar verhoudingsgewijs veel meer voor moet betalen, zoals bijvoorbeeld bij een bundel voor je mobiele telefoon. Ook het omgekeerde geldt. Indien je minder gebruikt, neem je het tegoed mee naar een volgende periode. Uiteraard kan je ook het aantal pagina’s bijstellen indien er geen sprake is van een tijdelijk meer of minder gebruik.

Hoe zit het met de kosten? 

Het mooie van Instant Ink is dat je voor deze service niet extra betaalt. Het omgekeerde is het geval. Je kan tientallen procenten besparen op de kosten van je inktcartridges afhankelijk van het programma dat je kiest. Ook dat is zowel zakelijk als privé mogelijk. HP wil uiteraard zoveel mogelijk gebruikers kennis laten maken met het concept van Instant Ink. Er zijn dan ook regelmatig acties waarbij je kan proefdraaien voor een klein bedrag of zelfs gratis. Laat de eerste cartridge toesturen en ontdek dat het concept echt werkt.

Previous «
Next »