• Homepage
  • >
  • Digiwerken
  • >
  • Het wordt tijd om een nieuwe printer aan te schaffen, maar welke model past het best bij jou?

Het wordt tijd om een nieuwe printer aan te schaffen, maar welke model past het best bij jou?

  • Digi
  • oktober 19, 2020
  • Comments Off
printen

Na meerdere jaren met een oude printer in huis te hebben gewerkt, kom je er steeds meer achter dat de mogelijkheden die deze machine biedt in een moderne wereld toch een beetje te kort schieten. Jarenlang was het voldoende dat je printer documenten op A4 formaat probleemloos in zwart-wit produceerde, maar vandaag de dag ben je toch op zoek naar een technisch  meer geavanceerd apparaat. 

Dat er heel wat meer te vinden is vandaag de dag zal niemand verrassen. Maar wat je precies zoekt in een printer en wat het beste model is dat jou al deze opties kan leveren, is echter een tweede vraag. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende opties beschikbaar en moderne printers zijn voorzien van zoveel snufjes dat je voordat je een keuze maakt jezelf toch nog wilt inlezen over wat er zoal mogelijk is. Gelukkig kwam je uit bij een uitstekend artikel waar meerdere modellen naast elkaar worden vergeleken. Meer info over de beste printers lees je hier!

Naast printen kunnen moderne printers ook scannen, kopiëren en faxen

Vandaag de dag doet een printer heel wat meer dan alleen jouw documenten uitprinten. Een beetje degelijke printer kan naast het printen in allerlei verschillende kleuren ook probleemloos kopiëren en scannen en is vaak draadloos te gebruiken. Met een simpele Wi-Fi verbinding kun je inloggen op de printer en hier een keuze maken van de verschillende opties die deze te bieden heeft. 

Ook bieden steeds meer printers de mogelijkheid om je eigen foto’s te printen bijvoorbeeld. Niet langer moet je met een usb stick naar de winkel om via een touchscreen te kijken welke van je vakantiekiekjes je nou precies in een haastig geprinte versie zou willen hebben. Nee, ook deze optie is bij steeds meer printers voorhanden en biedt een gemakkelijke uitkomst als je snel iemand van blijvende herinneringen wilt voorzien. 

Er is altijd een printer te vinden die aansluit op jouw wensen

Afhankelijk van wat precies jouw benodigdheden zijn, dien je een juiste keuze te maken uit de vele verschillende opties die tegenwoordig leverbaar zijn. Wil je grote hoeveelheden documenten probleemloos kunnen printen voor bijvoorbeeld een uitgebreide presentatie? Moet je printer ook makkelijk kunnen faxen, scannen of kopiëren of is dat niet echt belangrijk voor wat jij nodig hebt? 

Een heel belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste printer is hoeveel jij deze straks denkt te gebruiken. Als je per maand niet meer dan 15 printjes maakt, behoeft het weinig tot geen denkwerk om te kiezen voor een relatief goedkope inkjet printer. Ben je echter van plan om regelmatig flinke presentaties uit te printen, die je op werk uit gaat delen, dan is het misschien wijs om te kiezen voor laserprinter met kleur opties. Op deze manier kun je gemakkelijk grote hoeveelheden printen en blijven teksten bijzonder scherp. 

Zodra je jouw wensen kunt specifiëren, kun je op zoek naar het juiste model

Als je eenmaal iets specifieker weet waar je naar op zoek bent, kun je daarnaast ook beter uitfilteren welke model jou de nodige voordelen biedt in vergelijking met andere opties. Kun je bijvoorbeeld op een dubbelzijdige manier afdrukken, waarmee je een stuk duurzamer print en ook het milieu behoorlijk minder belast? Is er een automatische optie voor documentdoorvoer in de nieuwe printer beschikbaar? En wat voor verbinding wil je straks gebruiken? Ga je draadloos aan de slag of is het het makkelijkst om een speciale kabel te gebruiken om opdrachten naar je printer te sturen?

Ook de keuze voor verschillende cartridges kan bepalend zijn. De speciale inktpatronen zijn vaak niet goedkoop en als je op je portemonnee wilt letten, dien je er ook goed naar te kijken welke printer op economische verantwoorde wijze jouw documenten en bestanden kan afdrukken. Zo kun je een speciaal cartridge abonnement afsluiten maar zijn er ook behoorlijk wat winkels die speciale vullingen verkopen, waarmee jij je cartridges zelf kunt bijvullen wanneer de inkt op is. 

Previous «
Next »