Je kansen op een job vergroten? Dit helpt!

  • Digi
  • oktober 21, 2020
  • Comments Off
Je kansen op een job vergroten

Door de coronacrisis liggen de banen niet voor het oprapen. Bedrijven worden overspoeld met sollicitaties en hebben het haast voor het uitkiezen. Zoek jij een nieuwe job en kun jij wel wat hulp gebruiken bij het binnenslepen van die nieuwe baan? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geven wij je een aantal tips om je kansen op een job te vergroten! 

Goed visitekaartje

Tegenwoordig zit bijna iedereen op LinkedIn, maar de meeste bedrijven vragen nog altijd om je CV. Zorg er daarom voor dat niet alleen je LinkedIn maar ook je CV netjes en up-to-date is. 

Tip: de meeste CV’s bestaan uit een opsomming van opleidingen, vaardigheden en werkervaring, maar het is ook sterk om een persoonlijk stukje van jezelf op te nemen. Denk aan wat je passioneert, wat jou kenmerkt en wat je doelen zijn. Vraag bijvoorbeeld ook aan oud-collega’s of vrienden hoe ze jou zouden omschrijven, zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt voorstellen. Hiermee kun je het verschil maken! Daarnaast kan het helpen om een aantrekkelijk design voor je CV te kiezen. Dit zorgt ervoor dat hij opvalt en wellicht eerder uit de stapel wordt getrokken. 

Laat anderen weten dat je een baan zoekt

Een baan via via vinden gaat vaak sneller dan een lukraak solliciteren. Maak daarom gebruik van je netwerk en laat aan anderen weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Plaats bijvoorbeeld een bericht op LinkedIn. Vermeld hierin duidelijk naar wat voor functie je zoekt en vertel een stukje over jezelf. Jouw contacten kunnen ook weer anderen in het bericht taggen, zo gaat het balletje vanzelf rollen!

Een goede voorbereiding is het halve werk 

Veel organisaties werken tegenwoordig met assessments (testen) als onderdeel van de sollicitatieprocedure, denk bijvoorbeeld aan een intelligentie- of capaciteitentest. Dit kunnen flink pittige testen zijn. Gelukkig kun je je hierop voorbereiden door thuis te oefenen. Er zijn diverse bedrijven die oefenpakketten aanbieden voor bepaalde testen, denk bijvoorbeeld aan oefenpakketten voor een LTP assessment of PiCompany Connector Ability test. Zo zorg je ervoor dat je op het moment suprême ook écht kunt knallen. 

Weet wie je voor je hebt en stel vragen

Mag je op gesprek komen? Dan is het handig om te weten wie je tegenover je hebt zitten. Kijk even op zijn/haar LinkedIn en zoek een raakvlak. Het komt ook sterk over als je niet alleen antwoorden op de vragen van de andere partij geeft, maar ook zelf vragen stelt. Hiermee neem je initiatief en toon je interesse. Bereid dus een aantal goede vragen voor. Daarnaast is een sollicitatiegesprek niet alleen om te kijken of jij geschikt bent voor de job, maar ook om te zien of de functie en het bedrijf jou aanspreken. Je pitcht dus niet alleen jezelf, maar wil er tijdens het gesprek ook achter komen of dit bedrijf en de functie matcht met jou. 

Ben jij op zoek naar een baan en wil je je kansen vergroten? Hopelijk helpen bovenstaande tips je verder. Succes!

Previous «
Next »