• Homepage
 • >
 • Werk
 • >
 • Wat je moet doen als je je baan even niet meer ziet zitten

Wat je moet doen als je je baan even niet meer ziet zitten

 • Digi
 • maart 22, 2022
 • Comments Off
als je je baan niet meer ziet zitten

Heb je er ooit over gedroomd en gefantaseerd om naar je werkgever te lopen en de magische woorden uitgesproken: “ik neem ontslag”. Heb je ook last van vrijdagavond angst, omdat je weet dat je het hele weekend niet gaat kunnen genieten door de duivel op je schouder die je helpt herinneren aan het feit dat je maandag weer moet werken. Lonkt elke advertentie met ‘personeel gezocht Amsterdam’ of ‘winkelpersoneel gevraagd’ denk je daardoor vaak dat je wilt stoppen met je baan? Dan bespreken wij in dit artikel hoe je weer een beetje meer kan gaan houden van je baan. Lees dus snel verder. 

Het makkelijke en voor de hand liggende antwoord als je een hekel hebt aan je baan haat is simpel, neem ontslag. Zoek een nieuwe baan. Maar als je rekeningen te betalen hebt, of een gezin te onderhouden, is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Je hebt drie opties als je naar dit scenario kijkt:

 • Je kunt een nieuwe baan zoeken.
 • Je kunt je huidige baan houden en je ellendig voelen.
 • Je kunt je huidige baan houden en positief zijn.

In dit geval gaan we het hebben over de laatste zin: je huidige baan houden en positief zijn. Hoe je dat doet? Volg deze tips!

 1. Verander je mindset en attitude

Het is ontzettend moeilijk en zeker makkelijker gezegd dan gedaan. Als iemand tegen je zegt: lach eens, dan word je alleen maar chagrijniger, correct? Nou, turn that frown upside down, want we gaan het toch proberen. Wanneer je namelijk vast zit in een negatieve mindset, is het lastig om daaruit te komen. Je kan de hele dag denken: “Dit is niet leuk” en “Ik haat mijn baan”, maar daar schiet je uiteindelijk nergens mee op. Overkomt je dit wel eens? Adem diep in en denk na over drie dingen die je dankbaar maken voor je baan en blijf het herhalen. Hierdoor kan de benadering naar je werk van negatief naar positief gaan. En dat is wel zo lekker.

 1. Praat met iemand

Of dit nou een psycholoog is of een vriend waarmee je gaat lunchen. Gooi het eruit. Houd je irritaties en boosheid niet in. Doe je dat wel, dan gebeurd bovenstaand verhaal, je komt vast te zitten in een neerwaartse negatieve spiraal. Het is net een hardnekkige puist, het doet pijn als het vol zit en als alles er uit is, is de druk eraf. 

 1. Laat je niet gek maken door ‘passie’

Het is mooi meegenomen als je veel passie hebt voor werk, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Tegenwoordig heeft iedereen het altijd maar over je dromen najagen en van je passie werk maken. Het lijkt wel alsof iedereen dat doet. Daardoor geeft het jou het idee, voornamelijk door het internet, dat jij dat niet aan het doen bent. Onthoud dat het overgrote deel helemaal geen passie heeft voor hun baan, het is gewoon hun manier om brood op de plank te krijgen. 

Alle drie deze tips geprobeerd en je zit er nog steeds mee? Dan is het wellicht wijs om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Previous «
Next »