• Homepage
  • >
  • Werk
  • >
  • 5x waarom het een goede idee is om voor je werk te sporten

5x waarom het een goede idee is om voor je werk te sporten

  • Rogier
  • maart 16, 2022
  • Comments Off
voor je werk sporten

Veel mensen draaien zich het liefst nog een paar keer om wanneer ’s ochtends de wekker inluidt dat het tijd is om naar werk te gaan. Laat staan een uurtje eerder opstaan om voor dag en dauw te sporten. Toch heeft deze gewoonte heel veel voordelen. Lees snel verder voor 5 redenen waarom het een goed idee is om voor je werk te sporten. 

Ben jij meer een avondmens en kost het je elke ochtend weer pijn en moeite om op tijd op kantoor te zijn of achter je laptop te zitten? Dan lijkt het misschien een krankzinnig plan om jezelf voor je werk ook nog even in het zweet te werken. Gevalletje ‘don’t knock it ‘till you try it’ want het zou ontzettend veel voordelen hebben. Niet alleen ochtendmensen, maar ook avondmensen kunnen zomaar verkocht raken wanneer ze deze routine uitproberen. Nooit meer na een lange werkdag jezelf nog naar de sportschool slepen óf misschien toch maar tegen betere voornemens in op de bank belanden. In plaats daarvan juist fris, fruitig en voldaan aan het werk gaan. Is sporten voor je werk de sleutel tot succes? Wij zetten in ieder geval een paar reden om het wél te doen voor je op een rijtje. 

de voordelen van 's ochtends sporten

1. Vervang de koffie voor een energiek lijf

Ben jij er ook zo eentje die ’s ochtends niet kan functioneren voor je een kop koffie op hebt? In principe is daar niet zo veel mis mee, maar het is wel een afhankelijkheid die je zelf gecreëerd hebt. Gooi je ochtendroutine daarom eens over een andere boeg en probeer energie uit jezelf te halen. Klim gelijk uit bed, gooi een plens water in je gezicht en gebruik de tijd waarin je normaal rustig een kop koffie naar binnen giet voor een work-out van een half uurtje. Zo begin je net zo wakker en energiek aan je dag, terwijl je van je afhankelijkheid van koffie af komt. Koffie is lekker, maar een work-out is toch een stuk gezonder!

2. Je kunt meer gefocust aan het werk

Sporten is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest. Een work-out voor je werk zorgt namelijk voor een betere concentratie. Moet je in opdracht van je werkgever flyers drukken of moet je honderden mensen aansturen. Heb je een baan met veel verantwoordelijkheden of ben je simpelweg niet goed in keuzes maken? Dan is sporten voor je werk al helemaal een goed plan, want het verbetert ook nog eens je vermogen om moeilijke beslissingen te maken. Als je productief wil zijn op werk, kan een work-out in de ochtend dus alleen maar goeds betekenen. 

3. Geniet van een beter humeur

Naast geconcentreerd, maakt sporten je ook nog eens goed gemutst. Door sporten komt namelijk het gelukstofje endorfine vrij in je brein en ervaar je minder stress. Daardoor zal je een leukere collega zijn, meer plezier halen uit je werk en beter presteren. Daarnaast kan je de hele dag trots op jezelf zijn omdat je al erg productief bent geweest. Dit zet de toon voor de rest van de dag en zorgt dat je alleen maar meer gezonde keuzes wil maken en goede resultaten wil behalen. Is dat geen heerlijk gevoel?

sporten voor je werk

4. Je maakt gezondere ontbijtkeuzes

Voor sporten heb je natuurlijk een goede bodem nodig. Dit zorgt ervoor dat je het ontbijt niet zo snel meer zal overslaan en juist je dag start met een gezonde bron van voedingstoffen. Dat betekent dat je niet meer haastig en met een lege maag het huis verlaat. Ook als je met een lege maag gaat sporten, zal je lichaam daarna schreeuwen om een lekker ontbijtje. Dat betekent twee nieuwe, gezonde gewoontes in één klap. Wist je dat ontbijten ook gelijk de middagdip voorkomt die je vaak na de lunch hebt? Die kun je vast missen als kiespijn! 

5. Je hebt er een gezonde gewoonte bij

Voldoende beweging is belangrijk voor een gezonde leefstijl. Helaas schiet dat er in deze moderne maatschappij makkelijk bij in. Ga je niet zo vaak naar de sportschool, yoga-klas, voetbaltraining of buiten een rondje wandelen als je zou willen? Dan is sporten voor je werk een goede manier om te voorkomen dat je goede voornemens gedurende de dag afzwakken. Trap elke dag af met een goede portie beweging en je weet zeker dat je jouw sportdoelen bereikt. Als je ’s avonds voldaan op de bank ploft zal jij jezelf dankbaar zijn! 

waarom het een goede idee is om voor je werk te sporten

Als je het ons vraagt zijn dit meer dan genoeg redenen om ’s ochtends wat vroeger uit de veren te komen. Maak van sporten een prioriteit door deze taak als allereerst af te vinken. Daarmee verbeter je niet alleen je productiviteit, maar ook je humeur, gezondheid en leefstijl. 

Previous «
Next »