Het is tijd om de lunchwandeling in jouw leven te roepen

  • Eleni
  • december 17, 2020
  • Comments Off
lunchwandeling maken

Eindeloos veel wetenschappelijk bewijs vertelt ons dat wandelen enorm veel voordelen voor je gezondheid heeft. Zo zou de mens zich gelukkiger voelen in de natuur en wordt minimaal een half uurtje beweging per dag aangeraden. Tijd om achter de laptop vandaan te kruipen en de wandelschoenen aan te trekken! Lees snel verder als je benieuwd bent naar onze tips om de lunchwandeling onderdeel te maken van jouw (werk)week. 

Nu we massaal thuiswerken, is de kans groot dat je de hele dag achter je laptop zit. Fysieke afspraken worden afgezegd, je hoeft niet meer naar werk te fietsen en de wandeling naar de koffieautomaat is er ook niet meer bij. De hele dag stilzitten is alles behalve goed voor je gezondheid. Niet alleen krijg je vierkante ogen van je beeldscherm, ook heeft je lijf voldoende beweging nodig. 

Voordelen van wandelen

Voor degene onder ons die niet bepaald sportfanaten zijn, is wandelen een heel gezond alternatief. Het is gezond, een goede manier om vet te verbranden, rustgevend en ook nog eens makkelijk te infiltreren in je werkneem. Het is ten slotte een stuk ingewikkelder om je een uur lang in het zweet te werken in de sportschool tijdens je lunchpauze, dan een wandeling te maken in de buurt. Wij zeggen doen! Wandelen heeft namelijk enorm voor gezondheidsvoordelen. Zo stimuleert het je hersenactiviteit en ben je na een wandeling enthousiaster en minder gespannen. Dat is een goede manier om de after-lunch-dip te compenseren. Als je dan toch gaat wandelen, raden wij aan om een natuurrijke omgeving op te zoeken. Dit zou namelijk het stresshormoon cortisol verlagen, wat je helpt om je werklast beter te dragen. Alsof dat niet genoeg is, stimuleert wandelen ook nog eens je creativiteit. Volgens de wetenschap maar liefst met 60 procent!

Onze tips om de lunchwandeling toe te passen

Het fijne aan wandelen, is dat je het makkelijk in je pauze kan doen. Aangezien het toch beter is om even écht weg te gaan van je werkplek tijdens je welverdiende pauze, heb je eigenlijk helemaal geen excuus. Vind je het toch moeilijk om de lunchwandeling consequent toe te passen? Gebruik dan deze tips!

  1. Plan je lunchwandeling in je agenda

Gewoon blokkeren in je agenda, iedere dag een half uur. Een afspraak in je agenda kom je normaal gesproken ook na, toch? Dan ook deze afspraak met jezelf! Zo weten je collega’s gelijk dat ze jou niet moeten bellen of videocallen. Jij neemt toch niet op, want jij bent net de heerlijke geur van herfstbladeren aan het opsnuiven in het bos. Doei, tot straks weer!

  1. Loop niet elke dag hetzelfde rondje

Om niet verveeld te raken, is het wel zo leuk om af en toe te wisselen van route. Sla de ene keer rechtsaf bij je voordeur en de andere keer linksaf. Misschien ontdek je nog een leuk plekje!

  1. Zet een luisterboek of podcast op

Het is natuurlijk heerlijk om even te genieten van de beelden en geluiden om je heen, je verstand op nul te zetten of je juist te verdwalen in je eigen gedachten. Toch bang dat wandelen saai is of woon je in een niet zo inspirerende omgeving? Zet dan gewoon een luisterboek of podcast op. Voor je het weet ben je een half uur verder en is je neus weer fris! 

  1. Weinig tijd? Combineer het wandelen dan met werken

Geen pauze houden is natuurlijk erg ongezond en zouden wij dan ook niet aanraden. Toch kan zo’n dag een keer voorkomen. Of misschien was je tijdens de pauze wel iets anders aan het doen, zoals lunchen met je gezin. Ook dit is geen excuus, want je kan je wandeling combineren met je werk. Pleeg bijvoorbeeld een paar belangrijke telefoontjes terwijl je een blokje om loopt. Win, win

  1. Zorg voor warme en comfortabele kleding

Nu het herfst is, zal het misschien wat moeilijker zijn om jouw warme huis te verlaten voor de koude buitenlucht. Zorg daarom voor comfortabele en warme wandelkleding. Denk aan een warme joggingbroek met eventueel een legging eronder, een goede wintertrui en een warme jas. Vergeet ook niet om fijne schoenen aan te schaffen of uit de kast te trekken! Dit hoeven heus geen professionele (en, sorry dat we het zeggen, kneuzige) wandelschoenen te zijn, maar ga ook niet wandelen op schoenen die knellen of een hak hebben. Denk bijvoorbeeld aan comfortabele sneakers of hardloopschoenen en zet deze vast klaar bij de voordeur. Zo ga je elke dag comfortabel én warm de deur uit! Oh en denk vooral aan dat gevoel wanneer je met rode neus van door koude wind weer in jouw warme huisje stapt. Onevenaarbaar! 

  1. Neem je lunch mee

Ben je een langzame eter een snoep je zo jouw hele lunchtijd weg? Rustig genieten van je lunch is alleen maar gezond, dus dat willen we niet ontmoedigen. Alleen een beetje zonde wanneer dit een excuus vormt om niet de benen te nemen tijdens de pauze. Smeer daarom jouw boterhammetje en neem deze gewoon mee tijdens de lunch. Nog meer tijd besparen? Bereid dan jouw lunch ’s ochtends vroeg voordat jouw werkdag begint. Net zoals de good ol’ days toen je gewoon naar kantoor ging!

Hopelijk heb je zo genoeg tips om elke dag een mooie wandeling te maken tijdens jouw lunchpauze. Hou de gezondheidsvoordelen in gedachten en probeer het gewoon eens een weekje uit. Wedden dat je niet anders meer wil!

Previous «
Next »