Laat je niet misleiden door de dropshipping-goeroes

  • Rogier
  • december 14, 2020
  • Comments Off
dropshipping misleiding

Waarschijnlijk heb je de filmpjes al voorbij zien komen waarin dropshippers claimen dat iedereen miljonair kan worden door hun cursussen te volgen. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Lees snel verder als je wil weten waarom je hier niet moet intrappen!

Dropshipping is een term uit de e-commerce en betekent kort gezegd dat je producten goedkoop inkoopt (vaak uit China) en dit voor een meerprijs doorverkoopt. Het verschil met de reguliere handelwijze is dat dropshippers zelf geen voorraad hebben, maar direct een bestelling plaatsen bij hun verkoper wanneer zij zelf een bestelling binnen krijgen. Dit betekent dus dat ze eigenlijk gebakken lucht verkopen, omdat dropshippers vaak niet meer doen dan hetzelfde product doorverkopen en hier winst op maken. Dropshipping kan gedaan worden via een eigen website of via bekende webshops zoals bol.com. 

Wat is er mis met dropshipping? 

Gebakken lucht verkopen klinkt misschien heel negatief, maar in principe is dropshipping helemaal oké. Het is volledig illegaal en wellicht kan je er ook nog een aardig zakcentje mee verdienen. Omdat je zelf geen voorraad hebt, loop je als ondernemer weinig risico. Je blijft bijvoorbeeld niet zitten met allerlei producten wanneer deze toch niet als warme broodjes over de toonbank blijken te gaan. Dat is allemaal dus allemaal positief!

Wat is dan het probleem?

Online kan je bijna niet meer om de advertenties van bekende dropshippers en e-commerce ondernemers als Joshua Kaats, Boyd Hoek en Jia Ruan. In gelikte filmpjes, gevuld met mooie auto’s en luxe huizen, overtuigen ze de kijker dat iedereen rijk kan worden in een handomdraai. Het enige wat je moet doen? Even hun cursus ter waarde van honderden euro’s volgen. YouTuber Kalvijn vertrouwde dit niet helemaal en ging op onderzoek uit. Zie zijn schokkende bevindingen in het onderstaande filmpje!

De wijze les die we uit dit filmpje kunnen halen, is dat voor niks de zon op komt. Je kan ongetwijfeld rijk worden van e-commerce. Om dit te bereiken zul je echter een goed plan moeten hebben, je in moeten lezen over het onderwerp en hard moeten werken. Denk dus altijd na voordat je heel veel geld betaald voor een cursus die jou gouden bergen belooft! 

Previous «
Next »