Hoe je veel geld bespaart met circulair kantoormeubilair

  • Rogier
  • september 26, 2017
  • Comments Off

Circulair kantoor meubilair

Circulair kantoormeubilair is anno 2017 niet meer weg te denken in de kantoorinrichting. Het slim omgaan met gebruikte kantoormeubels loont. Door het aanbrengen van aanpassingen worden het weer nieuwe meubels. Uiteraard is niet elk meubelstuk nog opnieuw in te zetten, dan is het belangrijk dat het bijvoorbeeld versnipperd wordt zodat het op die manier gerecycled is.

Circulair versus lineair kantoorinrichting

Hieronder de vijf voordelen van circulaire kantoorinrichting ten opzichte van lineaire kantoorinrichting.

  • Meer werkgelegenheid door recyclen
  • Minder milieuverontreiniging
  • Meubilair behoudt zijn waarde
  • Geen grondstof verspilling
  • positieve bijdrage aan het milieu

Circulaire economie

Circulaire economie heeft de toekomst, omdat we in alle trendverwachtingen op gebied van woning- en kantoorinrichting zien dat duurzaamheid erg belangrijk is en blijft. Maar wat is circulaire economie nu eigenlijk? In deze vorm zorgen we ervoor dat we qua grondstoffen en producten en afval de cirkel rondmaken. Met name door te hergebruiken en te recyclen kun je innovatief produceren.

Circulaire kantoorinrichting

Omdat de meeste bedrijven niet weten dat er grote markt aan tweedehands en/of hergebruikte meubels is, investeren ze vaak in dure nieuwe kantoormeubelen. Maar ze kunnen ook kiezen voor meubilair dat bestaat uit gerecyclede materialen. Modulaire meubels zijn dan het meest handig. Als er in de toekomst een onderdeel beschadigd of aan vervanging toe is kan dat op deze manier heel makkelijk.

Circulair werken

De conclusie is dat als je besluit circulair kantoormeubilair aan te schaffen, je een behoorlijk budget overhoudt voor andere zaken. Dit past heel erg het duurzaam ondernemen, en hier zullen steeds meer consumenten aandacht aan besteden. Je draagt als bedrijf nu eenmaal een bepaalde sociale verantwoordelijkheid, en steeds meer mensen vinden dit een argument om hierom jouw bedrijf en product te kiezen. Kortom circulair kantoormeubilair brengt je niet alleen extra budget, maar ook een stuk waardering van zowel consumenten als je medewerkers!

Previous «
Next »