• Homepage
  • >
  • Online
  • >
  • Op zoek naar een mooi webdesign? Waar moet je op letten?

Op zoek naar een mooi webdesign? Waar moet je op letten?

  • Digi
  • september 8, 2017
  • Comments Off

Ben je net een eigen bedrijf begonnen? Het is belangrijk dat je een mooie website laat ontwikkelen, waarop je de visie van je bedrijf goed neerzet. Een goede webdesign uit Breda is dus een must! Het beste kun je een website laten maken door een professioneel bedrijf dat hier in gespecialiseerd is. Zo weet je zeker dat de website er betrouwbaar en goed uit zal zien. Daarbij moet je natuurlijk op de prijs van de websitemakers letten. Kies echter niet voor een te goedkope website. Een slechte website moet immers niet de potentiële klanten in een rap tempo wegjagen.

Waarom en voor wie?

De belangrijkste vragen die je als webdesigner moet beantwoorden is waarom je een website wilt maken. Niet ieder bedrijf heeft immers dezelfde doelgroep en doelstellingen. Bedenk daarom wat je precies wilt bereiken met de onderneming die je hebt, en hoe de website je daarbij kan ondersteunen. Is het bijvoorbeeld de bedoeling dat potentiële klanten contactgegevens moeten achterlaten? Wil je graag dat ze producten op de website aanschaffen? Of is het de bedoeling dat informatie wordt gelezen en gedownload? Daarbij is het belangrijk te kijken naar jouw doelgroep. Hoe ziet jouw ideale cliënt eruit, en wat voor taal gebruiken ze? Als het een jonge groep mensen bevat, zullen zij meer op de hoogte zijn van de laatste technische snufjes dan een oudere groep. Het is ook goed om te kijken of jouw doelgroep meer mobiel is of werkt met een desktop. Je kunt jouw website dan beter hierop toespitsen. Het kan daarbij ook handig zijn te kijken wat de concurrentie precies met hun websites heeft gedaan.

Tijd en budget dat je aan webdesign wilt besteden

Je kunt zoveel tijd en budget aan het webdesign besteden als je wilt. Alles wat je maar kunt bedenken is mogelijk. Bedenk daarom van te voren of je liever een webdesigner kiest die veel met je wilt overleggen, of een webdesigner die zelfstandig een ontwerp voor jouw website maakt. Een aantal zaken zullen bepalen hoeveel tijd het maken van de website in beslag zal nemen. Moet bijvoorbeeld de website compleet worden ontworpen, of kies je voor een webdesign waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande WordPress thema’s. Dit kan enorm veel tijd en geld schelen. De meeste webdesigners verwachten dat jij zelf content zult leveren. Als je hier geen tijd voor hebt, zal je dit moeten laten uitbesteden aan een tekstschrijver. Een webdesigner kan er wel voor zorgen dat de content SEO-optimaal is. Dit betekent dat de belangrijke woorden in de content gemakkelijker in zoekmachines worden teruggevonden. Vooral voor potentiële klanten is het belangrijk hoog boven aan de zoekresultaten te verschijnen.

Blijf de website ontwikkelen

Zodra de website gebouwd is, is het niet een kwestie van niets meer aan doen. Na de lancering van de website, zul je continu de vindbaarheid van de website moeten verbeteren. Het is immers van het grootste belang dat klanten je blijven vinden op het internet. Regelmatig zul je zowel technische updates moeten uitvoeren als de content moeten bijwerken. Ook is het belangrijk een goede back up te maken. Het moet immers niet zo zijn, dat bij een foutje de hele website weg is. Webdesign kan veel tijd in beslag nemen, maar niets is leuker dan werken aan het visitekaartje van je onderneming.

Previous «
Next »