Is werken in de ict iets voor jou?

  • Digi
  • juli 1, 2021
  • Comments Off
werken in de ict

De ict is een enorm grote branche. Hier zijn dan dus ook verschillende functies beschikbaar en is de vraag naar werknemers ook erg groot. Hoewel deze ruimte keuze uit functies dus heel fijn is als je op zoek bent naar een baan, kan het ook erg verwarrend zijn als je niet precies weet of werken in de ict iets voor jou is. Hier helpen wij je graag bij! In dit artikel leggen we namelijk meer uit over werken in de ict en krijg je hopelijk een beter beeld over of deze branche bij je past. Lees dus snel verder! 

Veelzijdig 

Ten eerste is een baan in de ict erg veelzijdig. Je bent altijd met van alles bezig en geen dag is hetzelfde. Zo werk je meestal voor verschillende klanten en heb je meerdere projecten lopen waar jv voor werkt. Hiernaast kan het ook zo zijn dat je voor één organisatie de ict verzorgt en hier ook in loondienst bent. Veel mensen denken dat werken in de ict heel saai en stoffig is, maar dit is dus helemaal niet waar. 

Doorgroeien 

Er liggen veel kansen voor ict’ers in de ict branche en zo kun je ook goed doorgroeien. Voor sommige functies heb je niet eens ervaring nodig. Het is echter wel zo dat je voor werken in de ict meestal een diploma nodig hebt. Hiervoor kun je diverse studies volgen op zowel MBO als HBO niveau. Het verschilt dus ook een beetje per functie welk niveau ze vragen. Dit wordt altijd vermeld bij de vacatures. Veel mensen beginnen met een ict stage en kunnen hierna gelijk beginnen met werken bij ditzelfde bedrijf. Dit is dus een ideale manier om aan een baan te komen en hiernaast heb je veel doorgroeimogelijkheden. Vaak kun je beginnen met een startersfunctie en al snel doorgroeien naar andere niveaus en functies. 

Op zoek naar werk 

Er zijn best veel ict bedrijven waarbij je kunt solliciteren. Is er geen vacature beschikbaar? Dan kun je uiteraard ook een open sollicitatie sturen. Zoek eens bij jou in de buurt of daar leuke ict bedrijven zitten. Denk bijvoorbeeld aan een ict bedrijf Rotterdam en omstreken. Alle zoekresultaten kun je met elkaar vergelijken en kijken wat voor een ict bedrijf het beste bij jou zou passen. Hiernaast zijn er ook best veel vacaturesites die verschillende vacatures van dezelfde branche overzichtelijk laten zien. Dit is ook een ideale manier om snel te solliciteren op meerdere functies en zo vergroot je de kans dat je snel een baan vindt. 

Previous «
Next »