Zo kun je het kantoor aangenamer maken met domotica

  • Digi
  • juni 29, 2021
  • Comments Off
domotica kantoor

Heb je er weleens aan gedacht om wat verbeteringen aan te brengen op kantoor door domotica te verwerken? Sommigen denken dat deze technologie nog in de kinderschoenen staat, maar in werkelijkheid is domotica al veel verder dan dat! Het kan je leven echt een stuk aangenamer maken, en dat geldt ook voor de omgeving op kantoor. Wil je weten hoe je hiervan kunt profiteren bij jou op kantoor? Lees dan gauw door, want we vertellen je er in deze blog alles over wat je moet weten.

Begin met een goed, future-proof systeem

De ontwikkelingen binnen domotica gaan razendsnel en er is steeds meer mogelijk. Om te zorgen dat je nu én in de toekomst van je investeringen in deze technologie kunt blijven profiteren, is het daarom belangrijk om eerst een goed systeem te kiezen. Daarmee bedoelen we dat je een systeem kiest van een goed merk dat compatible is en blijft met de meeste toepassingen. Voorbeelden zijn de systemen van Busch-jaeger of juist een KNX systeem. Hier zijn allerlei verschillende zaken en technologieën op aan te sluiten, zodat je zeker weet dat de uitbreidingen die nog volgen goed passen bij je gekozen systeem. 

Slimme verlichting

Over toepassingen en uitbreidingen gesproken, want daar wordt Domotica natuurlijk pas echt interessant, wat dacht je van slimme verlichting op kantoor? Deze gaat op bepaalde tijden uit en aan, is op afstand te bedienen en kan natuurlijk ook op een timer worden ingesteld. Met al deze mogelijkheden weet je met je slimme verlichting dan voortaan zeker dat je geen onnodige energieverspilling meer hebt door verlichting die onnodig of te lang aan staat! 

Extra veiligheid

Een kantooromgeving is in de basis natuurlijk geen onveilige plaats, maar toch kan het prettig zijn om wat extra vertrouwen in te bouwen. Domotica biedt allerlei verschillende toepassingen die hieraan bij kunnen dragen. Slimme camera’s, een prettig alarmsysteem en dezelfde slimme verlichting als hierboven benoemd maar dan voor buiten op de parkeerplaats. Dit zijn allemaal mogelijkheden die reeds worden toegepast vanuit Domotica. Heb je bijvoorbeeld vaak lastige klanten aan de deur? Dan kun je een slimme deurbel installeren waarmee je hen, zonder de deur te hoeven openen, kunt zien en toespreken. Zij zien jou dan echter niet, zodat je met zelfvertrouwen kunt spreken. 

Denk na over waar je het liefst in wilt verbeteren

Domotica biedt zoveel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het handig om eerst na te denken wat je graag wilt verbeteren, en daar dan passende domotica toepassingen bij te zoeken!

Previous «
Next »