Manieren om extra geld te verdienen tijdens de lockdown

  • Eleni
  • januari 21, 2021
  • Comments Off
extra-geld-verdienen-tijdens-de-lockdown-

Of je nu thuis zit zonder werk of gewoon iets (nuttigs) zoekt om jouw tijd aan te besteden, tijdens de lockdown zijn er talloze manieren om een extra zakcentje te verdienen. Wij zetten er 5 voor je op een rijtje. Lees snel verder als je zin hebt om geld te maken!

De coronacrisis is niet alleen een aanslag op onze fysieke gezondheid. Mentale en financiële gezondheid loopt in deze periode ook een flinke deuk op bij veel mensen. Zit je thuis zonder werk op een houtje te bijten of verveel jij je ondanks het thuiswerken kapot? Gelukkig zijn er ook in deze periode genoeg manieren om een zakcentje bij te verdienen. Lees snel verder als je wil weten hoe!

Werken vanuit huis

Natuurlijk zijn er ook nog genoeg banen die deze tijd wel doorgaan. Denk aan supermarktbanen, functies in het ziekenhuis of bezorging. Als je juist op zoek bent naar baantjes die je veilig vanuit huis kan doen, zijn er gelukkig ook genoeg opties.

  • Ga beleggen
  • Start een lange termijn project
  • Benut je eigen expertise
  • Maak een OnlyFans-account
  • Verkoop oude kleren online

De ideale tijd om te beleggen

Voor deze optie moet je natuurlijk wel wat geld op de bank hebben en niet bang zijn om dit te investeren. Misschien vind je het onvoorstelbaar om zo’n risico in deze tijd te nemen. Dat maakt het des te interessanter om het wel te doen! Waarom? De meeste mensen durven pas te beleggen wanneer ze van anderen erover horen praten. Wanneer een belegging het grote publiek heeft bereikt, is het eigenlijk al niet meer interessant. In deze tijd houden de meeste mensen hun hand strak op de knip. Dat maakt het de ideale tijd om juist wél te beleggen. Zoals Lange Frans zou zeggen: ‘Wees geen schaap!’ 

Geen verstand van beleggen? Kijk dan even bovenstaande video en binnen een mum van tijd ben je helemaal op de hoogte. Alles weten over cryptocurrency? Lees het hier!

Start een lange termijn project

Altijd al een eigen bedrijf willen beginnen? Een eigen webshop of Podcast? Een blog of YouTube-kanaal? Dit is het beste moment om te starten met een lange termijn project of een lang gekoesterde droom na te jagen. Het levert je hoogstwaarschijnlijk niet direct geld op, maar op de lange termijn kan het wél heel veel opleveren. Als jij niet persé krap bij kas zit, maar wel heel veel geld over hebt, is dit de ideale uitdaging. Begin vandaag nog en wie weet waar het je brengt!

Benut je eigen expertise

Als je tijdelijk zonder werk thuis zit, hoef je niet gelijk het eerste de beste baantje bij de lokale supermarkt aan te nemen. Kijk vooral hoe je online aan de slag kan binnen jouw eigen expertise. Ben je schrijver of heb je gewoon een vlotte pen? Neem dan online copywriting-opdrachten aan via textbroker.nl. Ben je tekenaar of schilder? Probeer jouw werk dan online te verkopen. Benut ook je eigen netwerk door een oproepje te plaatsen of Facebook, LinkedIn of Instagram. Wees creatief en voor je het weet kan jij (min of meer) binnen jouw expertise weer aan de slag!

Maak een OnlyFans-account aan

Als Ferry Doedens het kan… Nee joh, daar willen we je niet toe aansporen! Maar wist je dat OnlyFans van oorsprong helemaal niet bedacht is als platform voor seksuele content? De intentie van deze website was, en zo profileert OnlyFans zich nog steeds het liefst, om mensen een platform te geven waarop zij geld kunnen verdienen met hun expertise, in tegenstelling tot platforms als YouTube en TikTok die alleen winstgevend zijn voor zeer populaire gebruikers. Denk aan Yoga-instructeurs, zangcoaches of bijlesdocenten. Doe jij iets waar een markt voor is? Gaan jouw lessen sinds de verscherpte maatregelen niet door en heb je wel klanten die deze lessen willen volgen? Deel jouw account met hen en voor een zelf te bepalen bedrag kunnen zij al jouw content volgen en kun jij jouw beroep veilig thuis blijven uitvoeren. Jij blij, iedereen blij!

Heb je moeite om efficiënt te werken vanuit huis tijdens de corona-crisis? Lees dan deze tips!

Verkoop oude kleren online

Grote kans dat je er geen hele grote klapper mee zult slaan, maar door het verkopen van oude kleren kan je toch een leuk zakcentje verdienen. Daarnaast geeft het je ook een goede reden om jouw kasten eens grondig om te ruimen. Wedden dat jij nog genoeg kledingstukken hebt hangen waar je een ander een stuk blijer mee kan maken? Verkoop ze op een site als vinted.nl en hark makkelijk wat extra centen binnen. Win, win!

Spreken al deze opties je niet zo aan? Als de nood niet aan de man is, kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om deze tijd te gebruiken om te genieten en relaxen. Start een nieuwe hobby, lees een paar boeken die al eeuwen op de plank liggen of ga lekker sporten. Voor sommigen is dit juist de ideale tijd om even stil te staan en op te laden! Des te frisser kun jij na de lockdown weer hard aan de bak. 

Previous «
Next »