Populaire cryptocurrency

  • Digi
  • februari 8, 2018
  • Comments Off

Populaire cryptocurrency

Cryptocurrency is in het algemeen de laatste tijd ontzettend gestegen in populariteit. De digitale valuta Bitcoin is onder andere de oorzaak van deze gigantische groei. Tegelijkertijd is er veel onduidelijkheid en berichtgeving over populaire Cryptocurrency en zijn vele nieuwkomers opzoek naar duidelijke informatie over deze digitale valuta’s. Want in welke populaire cryptocurrency kun je nou het beste jouw geld beleggen? Hieronder zijn verschillende cryptocurrencies die momenteel het meest in trek zijn.

Bitcoin (BTC)

Het is logisch om te beginnen met de grondlegger van de digitale economie. Bitcoin bestaat al sinds 2009, maar is vanaf 2017 pas in populariteit gegroeid door de vraag en aanbod naar bitcoins. Met een marktkapitalisatie van meer dan 110 miljard euro is het veruit de grootste van alle populaire cryptocurrency. De waarde van de bitcoin is al jaren aan het stijgen en kan gewoon gebruikt worden om dagelijkse producten mee te kopen. In tegenstelling tot andere populaire cryptocurrency is dit de enige die geen inflatie kent, er zijn namelijk maar maximaal 21 miljoen bitcoins beschikbaar en dit maakt de risico ook kleiner.

Ethereum (ETH)

Ethereum is een tweede populaire cryptocurrency en is qua veiligheid beter dan de Bitcoin. Officieel werkt het systeem hetzelfde, maar Ethereum kan transacties sneller en veiliger verifiëren met een uitgebreidere techniek. Net zoals de Bitcoin is Ethereum in 2017 ontzettend in populariteit gestegen, in 2017 steeg de koers met maar liefst 3000%. De marktkapitalisatie van Ethereum ligt ook ver boven de 60 miljard euro, waardoor het zeker tot de grootste cryptocurrencies behoort.

Dash (DASH)

Dash is een digitale valuta waarin privacy centraal staat, het heeft namelijk een systeem waarmee een transactie volledig anoniem en veilig geverifieerd wordt. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies worden transacties openbaar gemaakt voor iedereen, terwijl met Dash de transacties volledig beschermd worden. Als je dus een veilige en anonieme transactie zoekt, is deze cryptocurrency een aanrader. Met een marktkapitalisatie van 3,5+ miljard euro, doet Dash zeker geen slechte zaken.

Neo (NEO)

Als laatste behandelen we Neo, een Chinese blockchain die voorheen bekend stond als Antshares. Deze digitale valuta is populair in de Aziatische landen, maar ook voor het Westen is dit een uitstekende blockchain. Azië heeft namelijk een gigantische markt, waardoor er veel vraag en aanbod zal zijn op Neo en een ander voordeel is de geautomatiseerde transacties. Neo bezit een groot marktkapitalisatie van boven de 6 miljard euro.

Previous «
Next »