Millenniumgeneratie vertegenwoordigt groot deel actieve bevolking

  • Digi
  • april 12, 2021
  • Comments Off
milenium generatie

De millenniumgeneratie, ook wel generatie Y genoemd bestaat uit jonge enthousiaste, goed opgeleide, en technische bekwame jongeren. Opgegroeid in de jaren ‘90 en 2000 hebben zij gedurende hun jeugd al tal van technische vaardigheden opgedaan door middel van sociale media en computertechnologie. Geen wonder dat grote bedrijven vaak zitten te springen om deze jonge aanwinsten. Omdat er voor hen een relatief grote arbeidsmarkt is, wisselen ze gemakkelijk van baan. Ze gaan vooral voor nieuwe uitdagingen en zijn zeer flexibel qua reizen. Een executive search bureau is altijd op zoek naar goed opgeleid personeel dat enthousiast is en open staat voor nieuwe uitdagingen.

Wat doet een executive search bureau?

Een executive search bureau houdt zich bezig met het opvullen van vacatures die zijn uitgeschreven door grote bedrijven. Gezocht wordt vooral naar mensen die enthousiast en hoog opgeleid zijn. Vaak staan zij niet direct ingeschreven als actieve vacaturezoekers maar zijn ze zeer welwillend om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een executive search bureau bemiddeld bij het zoeken naar dergelijk personeel met als doel zo snel mogelijk openstaande vacatures op te vullen met goed opgeleid en technisch bekwame millenniums.

Vacatures online bekijken

Uitgekeken op je huidige baan of niet voldoende doorgroeimogelijkheden of uitdagingen? Bekijk dan de openstaande vacatures bij topofminds.com. Je kunt alles gemakkelijk filteren op regio, functie en sector. Executie search bemiddelt jonge enthousiast professionals op alle niveaus, van analist tot CEO en fulltime of parttime functies. Denk aan sectoren als consulting, leisure, financial services, logistics of technology. Download gratis de gids solliciteren voor executives en bereid je op die manier perfect voor op een sollicitatiegesprek op functies in de hogere segmenten. Lees tevens de carrièreadviezen van zeer diverse executives en leer van hun ervaringen. 

Waarom bedrijven een executive search bureau in de arm nemen

Een executive search bureau heeft contact met zowel werkgevers als jonge professionals die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Werkgevers kunnen een functieprofiel doormailen en ontvangen daarna bericht over de haalbaarheid. Via een intakegesprek kan de werkgever alle informatie doorgeven die relevant is voor de functie en het bedrijf. Lang wachten op reacties is niet nodig. Vaak staan al binnen 2 weken diverse millenniums in de wachtrij voor de vacature. Ook ondersteunen executive search bureaus bij arbeidsvoorwaardelijke onderhandelingen tussen bedrijf en de beste kandidaat om zo tot een succesvolle samenwerking te komen. Executive search specialisten helpen zowel kandidaten als bedrijven om het onderste uit de kan te halen.  

Previous «
Next »