De beste 3D printers voor op kantoor

  • Digi
  • februari 11, 2019
  • Comments Off
3d printers voor op kantoor

3D printers, oftewel driedimensionale printers worden steeds populairder, goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. Ze kunnen zoals de naam impliceert driedimensionale objecten “printen”. Hiermee kan een fysiek object naar keuze worden samengesteld, soms met zeer complexe vorm en geometrie. In principe kan je alles wat je kan bedenken ook daadwerkelijk maken, je enige limiet is je fantasie. Er bestaat software waarin je naar smaak objecten kunt ontwerpen.

3D printers voor op kantoor

Een 3D printer kan handig zijn op kantoor als je bijvoorbeeld modellen van producten wil printen. Of gewoon voor de toegevoegde waarde van moderne, artistieke decoraties.

Prijzen 3D printers

De prijs van een 3D printer hangt af van de grootte, de complexiteit van objecten die het kan maken, de kwaliteit van het apparaat en de extra eigenschappen. Ook kunnen kantoor 3D printers duurder zijn dan 3D printers voor thuis, omdat een ondernemer meer van het apparaat verwacht dan een hobbyist. Voor rond de 200 euro zijn er basismodellen beschikbaar, maar deze zijn eerder geschikt als 3D printers voor thuis. Voor behoorlijke kantoor 3d printers met veel extra features kan je rekenen op een prijs vanaf enkele honderden tot in de duizenden euro’s.

Enkele selecties 3D printers

Als instapmodel is de XYZprinting da Vinci Nano verkrijgbaar voor ongeveer 200 euro. Wil je wat meer? Dan kun je kijken naar de Flashforge Finder voor rond de 400 euro. Voor 600 euro is de Reality CR 10S te koop, die best groot is dus ook grote objecten kan printen. Ben je bereid meer dan 1000 euro neer te tellen voor een product van hoge kwaliteit met veel technische snufjes? Dan kun je kijken naar de LulzBot Mini en de Makerbot Replicator+ Mini. De eerste is een robuust product capabel van zeer nauwkeurig werk, en de tweede heeft een camera en een app, zodat je op afstand kan zien hoe je objecten geprint worden.

Materiaal en hervullingen

3D printers maken gebruik van filament, dat is het materiaal waaruit ze de objecten die de gebruiker heeft uitgekozen vervaardigen. Dit filament is in vele kleuren beschikbaar: blauw, zwart, groen, grijs, rood en nog veel meer. 1 kilogram filament is te koop voor rond de 18 euro.

Previous «
Next »