Besparen op je zakelijke energie rekening, hoe pak je dat aan?

  • Digi
  • november 4, 2018
  • Comments Off

Wanneer je een ondernemer bent en je maakt gebruik van een of meerdere panden neem je ook gas en stroom af. Hoewel een zakelijk energiecontract duurder is dan een particulier contract, zijn er genoeg manieren om te besparen op de jaarlijkse kosten. Hier zijn enkele voorbeelden te vinden waar op gelet kan worden.

Verlichting

Op een gemiddeld kantoor wordt er gebruik gemaakt van vele lampen. Als er nog niet is geïnvesteerd is in LED verlichting, dan is dit het moment om er aan te beginnen. Vooral het voordeel ten opzichte van de oudere halogeen verlichting is groot: LED verlichting verbruikt maar liefst 8-10x minder stroom. En dat kan dan snel optellen. Daarbij zijn deze lampen een stuk duurzamer en hoef je minder snel lampen te vervangen.

Isolatie

Een investering die zich echt terugverdient is isolatie. Je kunt denkt aan diverse soorten: dak-, spouwmuur- of vloerisolatie. Vaak zullen deze investeringen zich al binnen 4-5 jaar terugverdienen. Er hoeft minder gestookt worden omdat de warmte binnen wordt gehouden in de winter. Vaak komt er ook een subsidie bij dit soort investeringen kijken om zo kosten te besparen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Duurzaam aan de slag

In deze tijd is groene stroom een belangrijk bron van energie. Je kunt als bedrijf hier een steentje aan bijdragen door zonnepanelen te nemen. Hier wek je je eigen energie mee op. Je terugverdientijd zal tussen de 5-10 jaar liggen afhankelijk van hoeveel je investeert. Ook hierbij zijn vaak subsidies te krijgen. Zo bespaar je energie en krijgt je bedrijf een beter imago door de duurzaamheid.

De beste voorwaarden

Je doet er net als een particulier goed aan om rond te kijken naar het contract met de beste voorwaarden. Energie vergelijken zakelijk kan ook geld besparen. Vraag eventueel een gesprek aan met een adviseur die samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden.

Previous «
Next »