Een kerstpakket met oog op duurzaamheid

  • Digi
  • november 1, 2018
  • Comments Off

Duurzaamheid mag best wel in al de aspecten van ons leven binnensluipen. Dat is niet anders als het gaat om feestvieren en cadeaus. Waarom zouden we ook daar niet een beetje rekening houden met ons milieu, hoe de producten tot stand kwamen, of zelfs maar om welke verpakkingen het gaat. Heb jij nog niet echt een kerstpakketten idee? Wij gingen voor jou op zoek naar een aantal duurzame kerstpakketten waar je best wel mag mee uitpakken.

Kies voor fair trade
Ook verkopers van fair trade artikelen hebben er aan gedacht om geschenkenpakketten samen te stellen voor de kerstdagen. Als je voor een dergelijk cadeau kiest, mag je gerust zijn dat de producten in het pakket werden geproduceerd volgens de regels van de faire handel. Valt het jou op dat in deze pakketten de verpakkingen bijna nooit van kunststof zijn? Daarmee help je meteen het milieu ook een handje.

Ga voor duurzaam
Wat is duurzaam als het om voeding of drank gaat? In duurzame kerstpakketten gaat het er om om producten aan te bieden die op een duurzame manier gekweekt of geproduceerd zijn. Hierbij werd op lange termijn gedacht. Het zijn bijvoorbeeld producten uit een biologische teelt of duurzame landbouw. Is dit een kerstpakketten idee voor jou?

Kies jij voor ambachtelijk?
Ambachtelijke producten die je in duurzame kerstpakketten vindt, zijn vaak kleinschalig geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan brood volgens oude recepten, koekjes die je nergens anders vindt of een lekker drankje op grootmoeders wijze. Hiermee geef je kleinere bedrijven de kans om het goed te doen en hun heerlijke producten aan de man te brengen.

Zowel voor bedrijven als voor verenigingen en particulieren
Wie je ook bent, je kunt altijd voor een duurzaam kerstpakket kiezen. Als particulier kun je hiermee je statement maken en als vereniging laat je duidelijk zien waar je voor staat. Deze duurzame kerstcadeau sluiten misschien volledig aan bij de bedrijfspolitiek van je firma. Geef je medewerkers een dergelijk cadeau. Je stelt een voorbeeld dat waarschijnlijk ook nog navolging krijgt ook.

Previous «
Next »