Een nieuwe server: kopen of huren?

  • Digi
  • april 21, 2021
  • Comments Off
nieuwe server

Bent u toe aan een nieuwe server? Dan staat u wellicht op het punt om een nieuwe server te kopen. Het loont in sommige gevallen echter ook om een server te huren. Het grote verschil hiertussen leggen we u hier uit. 

Server huren

Een server is voor veel bedrijven het kloppende hart van de onderneming. Zodra deze het, om wat voor reden dan ook, begeeft, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer draaiende zijn. Uit gewoonte ligt het misschien voor de hand om een geheel nieuwe server aan te schaffen, maar tegenwoordig zijn er ook tal van andere oplossingen te verzinnen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens aan een server huren gedacht? 

Verhuur: een goede oplossing

Wat doet u bijvoorbeeld bij een IT-calamiteit? En welke mogelijkheden zijn er als u tijdelijk extra servercapaciteit nodig heeft? Bedrijven zoals IRENT beschikken over een ruime voorraad van meer dan duizend servers. Hierdoor kan een dergelijk bedrijf bij een escalatie direct een oplossing leveren, passend bij uw specifieke IT-omgeving. Een server huurt u ook als u slechts tijdelijk op zoek bent naar een extra server. Staat er binnenkort bijvoorbeeld een belangrijk IT-project op de planning en bent u daarom op zoek naar een tijdelijke oplossing? Kies dan voor de op maat gemaakte serverconfiguratie voor zo lang of kort als nodig is.

Binnen 24 uur weer werkzaam

Bij calamiteiten of tijdelijke grote klussen, loont het dus om een server te huren. Het biedt echter nog enkele andere voordelen om te kijken naar de huur van een server. Zo zorgt de aankoop van een nieuwe server vaak voor lange wachttijden. Voordat hij zo goed en wel geïnstalleerd is, bent u misschien wel dagen verder. Bij de verhuur liggen alle spullen altijd op voorraad en beloven veel bedrijven dat zij binnen 24 uur met een passende oplossing komen. Na één nachtje slapen doet alles het dus (weer)! 

Investeer in een demo

Als laatste kan het ook lonen om servers te huren als demo voordat u overgaat tot de aankoop van een nieuw systeem. Mocht u de IT-omgeving willen vervangen, dan bent u zich wellicht al aan het oriënteren op een nieuw systeem. Hoogstwaarschijnlijk heeft u voor zichzelf alle voordelen al op een rijtje gezet, maar mist het aan praktijkervaring. Met een demo komt u er in de praktijk achter of het systeem ook daadwerkelijk bij uw bedrijf past. Wel zo handig vlak voor een grote investering! Huur dan dus ook tijdelijk de server zodat u zeker bent van uw zaak.

Previous «
Next »