Van deze thuiskantoortjes krijg je (bijna) zin om te werken

  • Eleni
  • april 4, 2021
  • Comments Off
thuiskantoor-inspiratie

De meesten van ons hebben het kantoor naar huis gehaald sinds de strenge coronamaatregelen. Zie je de muren inmiddels op je af komen en is je keukentafel al maanden bezaaid met werkspullen? Dan wordt het tijd voor een inspirerend thuiskantoor. Wij zetten 5x de tofste inspiratie voor je op een rijtje!

Tijd om de keukentafel leeg te ruimen en jouw werk te scheiden van je privéleven. Met deze inspiratie laten we zien hoe je de leukste kantoortjes kan inrichten in je eigen huis. Zo krijg je (bijna) zin om te werken!

Tussen de planten

De natuur in huis halen is altijd een goed idee. Vooral in jouw thuiskantoor hebben planten een positieve werking. Niet alleen kan je het extra zuurstof wel gebruiken wanneer je aan het werk bent, ook vertelt wetenschappelijk bewijs ons dat de natuur helpt om het stresshormoon cortisol te verlagen. Dit zou er voor zorgen dat je werklast beter kan dragen en dat kunnen we in deze situatie allemaal wel gebruiken!

Netjes opgeborgen

Wil je jouw kantoor liever niet in het zicht plaatsen en heb je ook niet de ruimte om een aparte kamer om te toveren tot een thuiskantoor? Dan is de cloffice misschien wat voor jou! Hè, wat?! Closet + office = cloffice. 

Minimalistisch

Als je niet zo’n fan bent van veel poespas en tierelantijntjes, past een minimalistisch kantoor waarschijnlijk beter bij jou. Ga voor een paar goede en stijlvolle essentials, zoals een mooi bureau, (ergonomisch verantwoorde) bureaustoel en een goede lamp. Met een stijlvolle foldermap berg je alle lossen bladen netjes op en hou je jouw kantoor strak. Een minimalistisch kantoor is tevens de perfecte keuze voor iedereen die snel afgeleid is!

Klein & knus

Heb je maar een kleine ruimte? Deze inspiratie laat wel zien dat je niet veel ruimte nodig hebt om een stijlvol thuiskantoor in de richten. Zoek een hoekje in huis wat je kan missen, zoals een diepe vensterbank en richt deze in met al jouw benodigdheden. Tip: gebruik een keukenstoel, zodat je geen extra plek in beslag neemt met een aparte bureaustoel. Of maak jouw werkdag een beetje gezonder en ga staand werken aan jouw bureau.

Lekker naar buiten staren

De dromers onder ons staren het liefst zo vaak mogelijk naar buiten. Fantaseren kan heel nuttig zijn voor jouw creativiteit en vindingrijkheid. Komen de muren op je af? Zorg dat je het bureau voor een raam zet, zodat je de hele dag zicht hebt op de buitenwereld. 

Deze inspiratie geeft hoop om van jouw thuiskantoor (weer) een geliefde plek te maken. Tijd om de sleur te doorbreken en de inspiratie in huis te halen! 

Previous «
Next »