De ideale inrichting van je thuis werkplek

  • Rogier
  • januari 15, 2019
  • Comments Off
thuis werkplek inrichten

Heb je de mogelijkheid om lekker thuis te werken? Dat is natuurlijk lekker flexibel, maar hoe richt je je huis eigenlijk in om wel effciënt te kunnen werken? Hier vind je enkele praktische tips om al een goed begin te maken. 

Geen storende factoren

Bij het inrichten van je thuis werkplek is het belangrijk om storende factoren te voorkomen. Kies voor een ruimte waar je geen last hebt van lawaai. Kies bijvoorbeeld liever niet een kamer die rechtstreeks aan een weg ligt. Daarbij is het fijn om de ruimte te kunnen afsluiten als er gezinsleden regelmatig thuis zijn. Zo kan je beter geconcentreerd aan je werk gaan. Maak hier van tevoren ook duidelijke afspraken over thuis. 

Een handig bureau met een goede stoel

Belangrijk bij jouw thuis werkplek inrichten is het kiezen voor een geschikt bureau. Zorg dat je een bureau hebt met voldoende ruimte om je werkspullen kwijt te kunnen. Je moet tenslotte een hele dag goed kunnen werken. Nog belangrijker is de keuze voor een goede stoel die jouw lichaam moet ondersteunen. Het beste kies je voor een ergonomische stoel. Zo voorkom je nek- en rugklachten door langdurig in dezelfde houding te zitten. Wanneer er met een computer gewerkt wordt, doe je er ook goed aan om een ergonomisch toetsenbord en muis te gebruiken. 

Voldoende licht

Je thuis werkplek inrichten doe je het liefst in een ruimte waar voldoende licht is. Het werken in een donkere ruimte met weinig of geen verlichting kan vermoeiende ogen geven, met als gevolg minder efficiënt werken. Als er geen zonlicht is, kies dan voor goede verlichting om fijner te kunnen werken. 

Relax mogelijkheden

De ideale inrichting van je thuis werkplek gaat gepaard met het gebruik van diverse mogelijkheden om te ontspannen en even je hoofd leeg te maken. Haal een radio, televisie of een bank waardoor je even wat anders doet dan de hele dag werken. Ook met de meest ergonomische inrichting heeft je lichaam even wat beweging en/of rust nodig. Inrichten van je thuis werkplek gaat dus niet alleen over jouw werkzaamheden, maar ook hoe je aan jezelf denkt en jezelf fit en scherp kunt houden.

Previous «
Next »