Kantoorinrichting trends

  • Digi
  • januari 24, 2019
  • Comments Off
Kantoorinrichting trends

Januari is de maand om alles op een rijtje te zetten en te kijken waar en hoe je het nieuwe jaar weer fris kunt beginnen. Het nieuwe jaar goed starten is enorm belangrijk, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ben jij tevreden over je huidige kantoor? Haal je alles uit de ruimte om er voor te zorgen dat jij er optimaal presteert? Neem je huidige kantoorinrichting eens goed door en maak een lijstje van wat jij anders kan doen in het nieuwe jaar.

Vandaag delen we de kantoortrends voor 2019 met je zodat ook jouw kantoor voor veel positiefs in je werkleven zal zorgen. Een complete kantoorinrichting onder de loep nemen is nog nooit zo leuk geweest.

1. Modern en Scandinavisch kantoormeubilair

Bij het woord Scandinavisch denken we al snel aan Ikea. Maar buiten Ikea zijn er ook veel meer Scandinavische meubelzaken. De Scandinavische meubels en het Scandinavische interieur zijn clean, strak, minimalistisch en modern. En niks werkt prettiger dan een omgeving die clean en minimalistisch oogt en aanvoelt. Er wordt vooral met wit gewerkt. Witte bureaus en witte muren zorgen voor een frisse uitstraling.

2. Een goede accentkleur

Naast het witte interieur, om het allemaal heel clean en strak te houden, is een accentkleur ook prettig. Kies niet voor te veel verschillende kleuren, dit oogt onrustig en rommelig. Ga voor een rustig kleurenpallet. Als je bijvoorbeeld de kleur groen neemt kan je werken met verschillende tinten groen in de aankleding van het kantoor: de bureaustoelen, een schilderij en overige decoratie.

3. Groen groen groen

Planten op kantoor zijn helemaal trendy. Naast dat planten zuiverend werken en de groene kleur positieve gevoelens opwekken, gaat de ‘planten trend’ ook heel goed samen met de witte minimalistische Scandinavische sfeer. Probeer verschillende plantsoorten met elkaar te combineren. Van cactussen tot citroenbomen en van hangplanten tot een palmboompje. Alles kan, alles mag.

4. Trendy industriële verlichting

Verlichting speelt ook steeds een grotere rol bij de inrichting van je kantoor. Grote TL buizen met oogverblindend wit licht zijn zo 1999. Helaas komt het nog steeds veel voor en laten we eerlijk zijn, daar zitten we toch niet meer op te wachten? Ga voor industriële lampen met een dimlicht. Zo kun je zelf bepalen hoe fel het licht schijnt en kan je het eventueel minder fel zetten wanneer er ook voldoende daglicht is. Werk met veel wit, zwart en goud tinten. Zo krijg je het mooiste industriële effect wat wederom goed samengaat met de Scandinavische sfeer.

5. Creëer een ‘rust en relax hoek’

Wat we ook steeds meer zien, wat een beetje is overgewaaid van het Google kantoor in Californië, is de rust en relax hoek. Dit hoeft niet per se een hoek te zijn, maar als je de ruimte hebt kun je hier ook een kamer aan wijden. Een ruimte waar werknemers tussen het werken door even wat tijd voor zichzelf kunnen nemen, kunnen relaxen op een comfortabele stoel en even door een tijdschrift kunnen bladeren etc. Even offline zijn en de batterijen opladen zorgt dat ze er daarna met nieuwe energie weer flink tegenaan kunnen gaan.            

Previous «
Next »