Gratis tool om je foto’s te verkleinen

  • Digi
  • februari 15, 2019
  • Comments Off
Gratis software om je fotos te verkleinen

Foto’s verkleinen

Je kent het probleem wel, wanneer je een foto wilt uploaden op een website, maar deze steeds een foutmelding geeft omdat de fotobestanden te groot zijn.

Dit kan makkelijk opgelost worden door gebruik te maken van een gratis tool om je foto’s te verkleinen. Dit is erg gemakkelijk. Je upload de foto’s die je wilt verkleinen, volgt de stappen op de website en daarna kan je de verkleinde bestanden ineens downloaden. Enkele voorbeelden van goede websites zijn;

– https://imagecompressor.com/nl/
– http://fotoverkleinen.com/#200,195
– https://www.fotoverkleinen.nl

De laatste link is een niet enkel een gratis tool om je foto’s te verkleinen, op deze website kan je ook ineens de foto’s bijsnijden moest dat nodig zijn. Deze websites zijn erg gebruiksvriendelijk en maken het verkleinen van fotobestanden erg toegankelijk voor iedereen.

Buiten dit heb je ook nog gratis software om je foto’s te verkleinen. Deze software kan je simpelweg installeren op je computer en je bent vertrokken. Zo kan je ook erg gemakkelijk en gratis, digitale foto’s verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn het gratis fotoshopprogramma ‘Picasa’ van Google, en natuurlijk ‘Paint’ dat standaard op elke Windows computer geïnstalleerd is.

Het voordeel bij het gebruiken van deze programma’s is dat je enorm veel opties hebt. Je kan bijvoorbeeld ook nog een tekst bijvoegen, een kader of vorm toevoegen,… er zijn enorm veel mogelijkheden. Via deze programma’s kan je uiteindelijk veel meer dan enkel gratis digitale foto’s verkleinen.

Natuurlijk bestaat er ook gratis software om je foto’s te verkleinen op je gsm. In de App Store of de Google Play Store voor Android gebruikers, kan je snel een app downloaden waarmee je in enkele minuten een foto kan aanpassen. Dit is handig moest je snel een foto willen uploaden op een of andere app of sociaal medium. Voorbeelden hiervan zijn ‘Photo & Picture Resizer’ en ‘Photo Compress’. Ook via mobiele apparaten is gratis digitale foto’s verkleinen geen enkel probleem.

Als je wat tijd hebt en je hebt een computer bij de hand, is het aangeraden om foto’s te verkleinen via de computer. Dit is veel overzichtelijker en je hebt meer opties. Wanneer je onderweg bent, of je bevindt je ergens waar geen computer is en je moet snel een foto verkleinen en uploaden, is het natuurlijk wel aangeraden om een van de mobiele apps te gebruiken en zo de nodige foto’s te verkleinen.

Previous «
Next »