Geen geld voor een nieuwe pc: dit is wat je kan doen!

  • Rogier
  • april 16, 2021
  • Comments Off
gaming pc

Het is tijd voor een gave gloednieuwe pc met de recentste mogelijkheden, maar budget heb je niet. Dan kan je natuurlijk een refurbished laptop of desktop kopen, maar dan moet je wel tevreden zijn met een ouder exemplaar. Of je kan sparen, maar dan moet je wel wachten en mag je huidige pc het in de tussentijd niet begeven. Je kan natuurlijk op je werk vragen of je je salaris wat eerder kan krijgen. Daar zal niet elke werkgever echter voor staan te springen. Bovendien is dit niet altijd een oplossing, want uiteindelijk heb je nog andere facturen te betalen. Hieronder hebben we het over goede alternatieven om alsnog je gedroomde nieuwe pc aan te schaffen.

Uitgesteld betalen

Als je op korte termijn voorop wil lopen op bijvoorbeeld de uitbetaling van je salaris, dan is uitgesteld betalen de logische keuze. Sommige webwinkels staan je toe om op factuur te betalen. Het probleem is echter dat dit bij duurdere aankopen vaak niet mogelijk is. Ook bij bol.com geven ze aan dat achteraf betalen bij een te hoog bedrag niet mogelijk is. Sommige webwinkels werken dan weer met betaaldiensten zoals AfterPay. Betalen doe je gewoon in de AfterPay-app. Dit betaalsysteem is er in feite voornamelijk zodat klanten hun product eerst even kunnen uitproberen en eventueel nadien kunnen retourneren, waardoor de betaaltermijn beperkt is tot 14 dagen. Het is dus enkel op heel korte termijn een oplossing.

Doorlopend krediet

Een andere oplossing is het doorlopend krediet. Met een doorlopend of flexibel krediet heb je alle vrijheid om extra geld op te nemen en dit tot een afgesproken limiet. Ook de rente en de maandtermijn is vooraf afgesproken, dus dat is dan weer lekker duidelijk. En afgeloste bedragen kan je later opnieuw opnemen. Vroeger moest je voor zo’n doorlopend krediet van bank naar bank snellen. Tegenwoordig kan je het gewoon online aanvragen. Daarvoor moet je natuurlijk wel een aantal zaken doorgeven. Zo houdt men bijvoorbeeld rekening met de kale huurprijs of je hypotheeklast. Deze optie is vooral interessant als je wel vaker voor dit probleem komt te staan en vlot geld wil kunnen opnemen.

Kredietkaart

Een tussenoplossing is de kredietkaart. Hierbij zijn er verschillende formules mogelijk. In zijn meest eenvoudige vorm volgt er een maandelijkse afrekening die zo wat extra ademruimte kan geven. De uiteindelijke betaaltermijn kan daarbij oplopen tot een volledige maand, afhankelijk van het moment van aankoop en het moment waarop de afrekening plaatsvindt. Er zijn echter ook kredietkaarten waarbij je gespreid over de tijd aflost. Dit valt dan eigenlijk eerder te vergelijken met een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Voor grotere aankopen valt ten slotte een persoonlijke lening te overwegen. Een persoonlijke lening sluit je bijvoorbeeld af voor de aankoop van een nieuwe auto. De lening wordt dan specifiek voor deze aankoop gesloten en de flexibiliteit van een doorlopend krediet heb je hier dus niet. Het voordeel is dan weer dat de rente een stuk lager is. Je hebt ook meer zekerheid over de maandlasten en vaak kan je boetevrij vervroegd aflossen. Voor kleinere uitgaven is het over het algemeen wel niet geschikt, maar voor een duurdere (game-)pc kan het eventueel wel. Bij veel banken is een persoonlijke lening mogelijk vanaf een leenbedrag van 2.500 euro. 

Previous «
Next »