• Homepage
  • >
  • Tech
  • >
  • Refurbished laptop kopen? Hier moet je op letten

Refurbished laptop kopen? Hier moet je op letten

  • Digi
  • juli 2, 2019
  • Comments Off
refurbished laptop

Wanneer je toe bent aan een nieuwe laptop, maar niet de volle prijs wilt betalen, dan is een refurbished laptop een goede optie. Dit soort laptops zijn vaak goedkoper dan een nieuw model, maar hebben nog steeds dezelfde kwaliteit. Voordat je een refurbished laptop koopt, is het handig je eerst in te lezen over waar je zoal op moet letten tijdens de aanschaf. In dit artikel lees je wat deze laptops precies zijn en waar je op moet letten.

Wat zijn het precies

Refurbished laptops zijn niet zomaar tweedehands apparaten. Vaak zijn dit soort laptops niet of nauwelijks gebruikt. De reden van de vorige eigenaar om de laptop weg te doen, kan zijn dat het niet aan zijn verwachtingen voldeed, dat het apparaat beschadigd was, of dat er een technisch probleem was. De verkoper van een refurbished laptop repareert vanzelfsprekend eventuele technische mankementen. Ook wordt de laptop helemaal schoongemaakt en opgeschoond. Hierna wordt het apparaat opnieuw in de verkoop gebracht, maar dan voor minder geld. Het kan zijn dat er hier en daar een krasje op zit, maar als je daar genoegen mee neemt en voor minder geld een prima werkende laptop wilt, dan is de aanschaf een idee om te overwegen.

De voor- en nadelen

De grote voordelen van deze laptops zijn dus de goedkope prijs en goede kwaliteit laptop die je ervoor terug krijgt. Ook krijg je gewoon garantie op je aankoop. Daarnaast is de keuze voor een refurbished laptop ook een hele duurzame. De productie van nieuwe laptops is bepaald niet gunstig voor het milieu. De nadelen van deze laptops is dat ze ondanks de check van de verkoper nog steeds ergens een verborgen gebrek kunnen hebben. Ook zul je vaker oudere modellen in het aanbod tegenkomen dan de nieuwe.

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Een refurbished laptop kopen betekent dat je op een aantal dingen moet letten. Zoek bijvoorbeeld een winkel die de beste merken biedt. Daarnaast moet je kijken naar het model laptop. Wil je een krachtige laptop of een compacte? Ook is het belangrijk dat de winkel een keurmerk en garantie heeft, zodat je weet dat je eventuele problemen worden opgelost. Een voorbeeld van een goede webshop waar je refurbished laptops kunt kopen, is Alpha-Shop. Zij werken met alleen HP en Dell laptops, waardoor ze de garantie voor een goede kwaliteit kunnen bieden. Hun visie is niet de allergoedkoopste laptops op te kopen, maar te gaan voor lease modellen die niet meer nodig zijn in een bedrijf. Het voordeel daarvan is dat ze altijd goed zijn onderhouden door IT-afdelingen. Daarnaast hebben ze allerlei soorten, van een i7 tot een i5 model. Ook helpen ze je de juiste keuze te maken voor een laptop die past bij wat je nodig hebt.

Previous «
Next »