Tips voor thuiswerken

  • Digi
  • augustus 20, 2020
  • Comments Off

Tegenwoordig is thuiswerken helemaal niet meer zo bijzonder en kan het niet alleen bij een handvol bedrijven. Door de gezondheidscrisis is thuiswerken een noodzaak geworden. En naar verwachting zal in de toekomst de thuiswerk-plekken blijven stijgen. Werk jij nu nog aan de keukentafel of zit je op een normale stoel achter een bureau? Of heb jij een kamer als bureaukamer ingericht, compleet met een bureaustoel, kast en een jaloezie voor voldoende licht. Welke situaties je ook hebt, wellicht helpen deze tips je dan om beter en efficiënter thuis te werken.

Een goed thuis-kantoor

Allereerst is het natuurlijk van belang dat jij een plek hebt waar je goed kan werken. Het is niet alleen van belang dat je kunt afsluiten voor andere geluiden in huis, het zorgt ook ervoor dat thuiswerken efficiënt is en dat je goed je werk kunt uitvoeren. Investeer in een goede stoel, immers je brengt heel wat uren door achter een bureau. Ook is het handig om een goed bureau te hebben. Dit kan variëren van een groot bureau tot een simpele tafel. Daarnaast is het fijn als je achter de computer werkt dat deze op de juiste hoogte staat. Wellicht is het aanschaffen van een tweede scherm of een vast scherm wel een goed investering. Naast de essentials zoals een goede stoel en tafel om aan te werken is voldoende daglicht in je kantoor ook van groot belang. Zo zorgt voldoende daglicht voor meer motivatie en meer creativiteit. Raambekleding zoals een shutter of een jaloezie zijn uitstekend voor een werkkamer omdat je zelf het licht kunt regelen. Op het moment dat jij een videocall hebt ‘s middags kun je de jaloezie dichtdraaien voor beter beeld.

Een goed ritme

Naast een fijne en arbotechnische werkplek met voldoende daglicht door de jaloezie is het ook van belang dat je voor jezelf een goed werkritme aanhoudt. Het is verleidelijk op het moment dat je thuiswerk om later te beginnen of in je huiskloffie achter de computer te krijgen. Toch zorgt dat er niet voor dat je efficiënt kan gaan werken. Door het normale kantoorritme aan te houden blijven je hersenen ook actief en herkennen ze de regelmaat. Als jij ‘s morgens om acht uur start met werken, draai dan de jaloezie open en start je computer op. Ben je klaar met werken, draai dan de jaloezie dicht en rond je werk af. Niet alleen zorgt het licht ervoor dat je het normale dagelijkse ritme aan houdt, maar dit patroon geef je ook de mogelijkheid om werk en privé gescheiden te houden. Dat kan met het vele thuiswerken soms nog best een uitdaging zijn.

Ga naar buiten

Een laatste tip is ook om voldoende pauzes in te lassen, immers op kantoor ga je ook een bak koffie halen, naar de kantine of praat je even met een collega. Naast het regelen van voldoende daglicht met raambekleding zoals een jaloezie, is het ook goed om even naar buiten te gaan. Een frisse neus halen in de pauze zorgt er voor dat je daarna weer vol goede moed aan de slag gaat. Een rondje in de buitenlucht zorgt dus voor meer concentratie en productiviteit. Zo kun je met deze tips zorgen voor een fijn kantoor, goed werkritme en een productieve thuis-werkdag.

Previous «
Next »