• Homepage
  • >
  • Online
  • >
  • Aandachtspunten bij het starten van een nieuwe website

Aandachtspunten bij het starten van een nieuwe website

  • Digi
  • mei 29, 2017
  • Comments Off

Als je een website wil maken moet je eerst weten wat je wilt presenteren. Je maakt namelijk een website voor een bepaalde doelgroep. Deze doelgroep is op zoek naar informatie. Die informatie moet op jouw website komen te staan. Als begin moet je dus bedenken wat je doelgroep is en natuurlijk wat je onderwerp is. Een tip om een doelgroep te kiezen is dat je kijkt naar de groep mensen die internet gebruiken en ook hoe vaak op een dag.

Informatie zoeken voor je website

Heb je eenmaal je onderwerp gekozen dan ga je beginnen met de informatie. Zorg dat alles overzichtelijk is, zodat mensen niet te lang moeten zoeken naar wat zij precies willen vinden. Niet enkel moet de site overzichtelijk zijn, maar ook heel erg betrouwbaar. Haal dus niet overal informatie vandaan, maar kijk ook of het allemaal klopt. Mocht je niet zeker van je zaak zijn, laat die bepaalde informatie dan weg. Je kan het later nog toevoegen.

Is je informatie betrouwbaar, dan ben je al heel ver. Maar alsnog kan niet alle informatie van toepassing zijn. Omdat er vele zaken uitgelegd moeten worden, wijk je snel af van je eigen onderwerp. Dat mag niet gebeuren. Als je te veel afwijkt van je eigen onderwerp worden mensen minder snel geïnteresseerd en stoppen zij met lezen. Als je bij je eigen onderwerp blijft en mensen begrijpen het niet, dan kunnen zij de betekenis opzoeken via een andere site. Op die manier weten ze dat ze bij jou weer terug moeten komen voor de rest van de informatie.

Vormgeving van de website

Enkel de informatie maakt je website nog niet aantrekkelijk. Hiervoor is de lay-out belangrijk. De lay-out is net zo belangrijk als de informatie alleen dan op een andere manier. De lay-out op een goede manier maken is net als kunst. Je wilt de aandacht van mensen trekken en het maakt eigenlijk niet uit op welke manier. Je moet alleen wel rekening houden met de overzichtelijkheid van de informatie en natuurlijk met de wensen en meningen van de doelgroep.

Website maken

Een website maken is niet eenvoudig en is dus ook niet altijd een succes. Mocht jouw website nou geen succes zijn, kijk dan nog even na of je aan alle punten voldoet en of je site aantrekkelijk is. Voldoet je website aan alle punten en loopt het nog niet zoals verwacht, dan kun je nog proberen om je doelgroep te veranderen en anders gewoon helemaal opnieuw starten. Een nieuw begin is niet altijd fout.

Als je er niet uit geraakt, dan moet je misschien opteren om een website te laten bouwen.

Previous «
Next »