• Homepage
  • >
  • Tech
  • >
  • Is het wel nuttig om thuis op een VPN in te loggen?

Is het wel nuttig om thuis op een VPN in te loggen?

  • Digi
  • augustus 3, 2020
  • Comments Off
thuis op een vpn

Is het nuttig om op een VPN in te loggen als je thuis zit? Je hebt toch niets te verbergen? Internetcriminelen zullen jou daarom niet snel opzoeken. Dat is wat veel gebruikers van internetdiensten vaak denken. Toch is dit heel anders. Zo kijken er wel heel veel verschillende partijen mee met wat je doet. Je privacy is daardoor dus allesbehalve gewaarborgd wanneer je online gaat. Dit is helemaal niet zo aantrekkelijk te noemen. Wanneer je een VPN gebruikt, kan je de mate van privacy flink verhogen. Dit is een belangrijk voordeel.

Waarom een VPN gebruiken?

Doordat je thuis op een VPN gaat inloggen, kan je zorgen dat je je IP-adres verandert of verbergt. Met als voordeel dat het voor hackers dus veel minder gemakkelijk, zelfs nagenoeg onmogelijk, wordt om informatie bij jou weg te halen. Alle informatie die je deelt online blijft dus beschermd. Dat gaat dan bijvoorbeeld om betaalgegevens wanneer je online je creditcard of bankrekening gebruikt. Maar het gaat ook om de meer simpele zaken zoals je surfgedrag. Zelfs wanneer je alleen maar gewoon op internet surft, gaat het niemand iets aan wat jij er allemaal uitvoert natuurlijk.

Heel veel andere voordelen

De veiligheid en bescherming zijn niet de enige voordelen van thuis op een VPN inloggen. Het is ook een manier om jezelf meer vrijheid te geven. Zo kan je bijvoorbeeld censuur omzeilen en kan je overal op de wereld waar servers staan gewoon informatie krijgen. Ook kan je voorbij geografische blokkades komen. De content van streamingsdiensten uit landen als Amerika, Canada en Engeland bekijken is daardoor een goede mogelijkheid geworden. Er is niets of niemand die kan tegenhouden dat jij ernaar gaat kijken. Dit geldt ook voor de mogelijkheid om veilig te downloaden. Dat is dus ook van belang. 

Op zoek naar de beste VPN? Wij werken al jaren met NordVPN. Lees hier een NordVPN review

Previous «
Next »