Gezonder aan het werk

  • Digi
  • mei 25, 2018
  • Comments Off

In het digitale tijdperk waarin we ons nu bevinden, bewegen we steeds minder. Veel mensen werken tegenwoordig op kantoor en zitten de hele dag stil achter de computer. Heb jij een kantoorbaan? Zorg er dan voor dat jouw lichaam toch voldoende beweging krijgt. In dit artikel benoemen we drie manieren voor beweging, waardoor jij gezonder aan het werk kunt gaan.

Fiets naar je werk

Hoe verleidelijk het misschien ook is om de auto te pakken, probeer toch eens om naar je werk te fietsen. Kan dit niet iedere dag omdat je bijvoorbeeld soms ook afspraken bij klanten hebt, zorg er dan voor dat je de dagen dat je de auto niet nodig hebt voor je werk in ieder geval wel op de fiets gaat. Zo fiets je al gauw een half uur tot een uur per dag, wat ervoor zorgt dat je gezond blijft. Wil je net even wat sneller fietsen, kies dan voor een sportieve fiets. Zo ben je vliegensvlug op werk!

Sporten na werk

Beweging is goed voor je lichaam en geest. Je zult minder snel lichamelijke klachten krijgen als je regelmatig sport. Daarnaast voel je je na het sporten energiek en opgewekt. Er zijn zoveel sporten, dat er altijd wel een sport te vinden is die bij jou past. Kies minimaal twee dagen in de week uit dat je na je werk kunt gaan sporten. Zo kun je jezelf even op iets anders focussen en de volgende dag weer fris aan de slag.

Ga regelmatig staan

Is je werk niet op fietsafstand? Of heb je geen mogelijkheid om na werk te sporten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je bloedsomloop op een werkdag voldoende wordt geactiveerd. Dit kan bijvoorbeeld door om het uur eventjes staand achter je bureau te werken in plaats van op een bureaustoel te zitten. Hiervoor zijn speciale bureaus verkrijgbaar, die met een druk op de knop in hoogte verstelbaar zijn. Verder kun je natuurlijk ook om het uur je benen strekken door naar het toilet te lopen of een koffierondje te halen. Las simpelweg korte pauzes in gedurende de werkdag. Daar maak je je collega’s ook nog eens blij mee.

 

Previous «
Next »