Mogelijk belangrijke IT trends voor jouw onderneming

  • Digi
  • mei 23, 2018
  • Comments Off

IT is iets wat je bijna niet meer weg kunt denken in deze tijd. Bijna elk bedrijf heeft wel software waarbij gefactureerd wordt, back-ups gemaakt, noem het maar op. Wat zijn de laatste trends en kunnen deze het werk in je onderneming verbeteren?

Artifical Intelligence

Artifical Intelligence wordt door steeds meer door bedrijven verwerkt in software en applicaties. Dit is om zo op slimme manieren klanten te adviseren hoe ze hun producten en ondernemingen nog efficiënter kunnen laten werken. Binnen nu en enkele jaren zal AI in grote mate in het bedrijfsleven bestaan voor slimme oplossingen, een echte koploper wat betreft ontwikkelingen op het gebied van IT trends.

Internet of Things

Er is een gigantisch aantal apparaten welke verbonden zijn met het internet. Veel van deze apparaten communiceren met elkaar en kunnen zelfstandig beslissingen nemen, er zijn dus niet per se mensen nodig voor handelingen. Deze slimme systemen zullen de komende jaren alleen maar meer toenemen en worden toegepast in grotere machines zoals auto’s, machines en medische apparatuur. Daarbij speelt AI ook een grote rol voor nieuwe technieken om zelfstandig te opereren.

Edge computing

Dit is een techniek waarbij er op erg korte afstand een slim apparaat dataverwerking doet. Dit betekent een snellere en efficiënte reactietijd. Het doet denken aan werken in de Cloud, zoals de grotere datacenters al doen, echter geeft deze techniek nog net wat meer snelheid, vooral aanbevolen op het lijstje van belangrijke IT oplossingen als snelheid een prioriteit is in het bedrijf.

Blockchain

Betalingen zijn een belangrijk onderdeel bij een bedrijf, goede IT oplossingen zijn dan erg gewenst om een bedrijf snel te laten functioneren. Blockchain is een manier waarop transacties beter en efficiënter gecontroleerd kunnen worden. Deze techniek is echter nog niet volledig ontwikkeld, maar de verwachting is dat deze voor een goedkoper betalingsverkeer zal zorgen en de ontwikkeling hiervan al dit jaar een stuk zal vorderen.

Digital twins

De techniek Digital twins is bedoeld om projecten digitaal te presenteren. Daarin kan op een lager niveau het project getest worden op de functionaliteit. In de toekomst zullen bedrijven bij grote, ingewikkelde projecten ook deze techniek gaan gebruiken.

Previous «
Next »