• Homepage
  • >
  • Ondernemen
  • >
  • Als ondernemer goed gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer goed gedekt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  • Rogier
  • juni 6, 2018
  • Comments Off

Als ondernemer loop je altijd een risico dat je schade veroorzaakt aan derden. Dit hoeft nog niet eens door jou zelf te gebeuren. Het kan ook zijn dat een medewerker in dienst van jouw onderneming schade maakt bij een klant. Ook wanneer een medewerker schade maakt zal jouw onderneming aansprakelijk kunnen worden gesteld. Kleine schades zijn misschien nog te overzien, maar wat als je van doen krijgt met een grote schade? Dan is het hebben van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verstandig.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering kan worden onderverdeeld in een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Wanneer je als ondernemer of wanneer één van je medewerkers schade maakt dan ben je met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gedekt. Het kan gaan om schade aan zaken, een zaakschade, of aan personen, de zogenaamde letselschade. De premie die je voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering betaald is meestal gebaseerd op de jaarlijkse omzet. Uiteraard is opzettelijk veroorzaakte schade niet gedekt door deze verzekering.

Wat is wel en wat is niet verzekerd?

verzekerd

Schade aan zaken of personen, veroorzaakt door werknemers van de onderneming en waarvan aantoonbaar is dat de onderneming aansprakelijk is, wordt vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ook wanneer er plotseling vrijgekomen schadelijke stoffen vrijkomen op locatie van de tegenpartij en waarvoor de ondernemer aantoonbaar verantwoordelijk is wordt is gedekt. Dit geldt niet wanneer dit gebeurt op de locatie van de verzekerde zelf.

Niet verzekerd

Voor geleidelijk ontstane milieuschade is deze verzekering niet bedoeld. Deze schade kan bijvoorbeeld ontstaan door een jarenlange lekkage uit een tank of container. Hiervoor moet een milieuaansprakelijkheidsverzekering afgesloten worden. Ook schade aan goederen die het bedrijf heeft door middel van lenen, huren, bewaren of vervoeren zijn niet standaard gedekt.

Soorten dekkingen

De aansprakelijkheidsverzekering kan onderverdeeld zijn in verschillende soorten dekkingen. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door hoe je exact verzekerd bent want dit is uitermate belangrijk. U kunt dit ook bespreken met uw assurantie-adviseur

Claims made

Bijna alle bedrijfsaansprakeljikheidsverzekeringen lopen op basis van het Claims-Made prinicpe.

 

Previous «
Next »