Zo werk je digitaal en internationaal samen!

  • Digi
  • februari 23, 2023
  • Comments Off
digitaal internationaal samen werken

Het is bijna niet meer voor te stellen dat je elke dag fysiek naar je werk moest. Dat je voor een overleg altijd lijfelijk aanwezig moest zijn. En dat voor internationaal zakendoen een lange reis bijna een voorwaarde was. Sinds de afgelopen jaren weten we dat online vergaderen heel goed te doen is en dat het de reizen grotendeels vervangt. Zeker als je veel internationale contacten hebt. 

Vanuit de hele wereld

Om zaken te doen, heb je tegenwoordig niet eens meer een kantoor nodig. Je kunt overal op de wereld personeel verzamelen, zodat je met een gespecialiseerd team aan de slag gaat. Iedereen werkt vanuit zijn eigen huis, of zoekt een bureau in de buurt van zijn woning. Zoek je personeel in andere landen? Kijk dan eens bij recruitmentbureau Oryx. Die zijn gespecialiseerd in het werven van personeel in het buitenland. 

Toch elkaar zien

Wil je een kantoor in het buitenland openen zonder daar zelf steeds aanwezig te hoeven zijn? Zoiets als beeldbellen is daar erg handig bij. Met de hele wereld kunnen we via allerlei overlegprogramma’s vergaderen. Dat beeldbellen is op veel kantoren dagelijkse kost. Of je daar Teams, Zoom, Skype, Hangout of nog een ander programma voor gebruikt, dat maakt niet uit. Degene die je uitnodigt, hoeft geen eigen abonnement te hebben. Dat maakt dat je allemaal je eigen favoriete vergadersoftware kan hebben en toch eenvoudig met elkaar kan zakendoen. 

In de cloud

Een ander handig hulpmiddel is zoiets als alle bestanden in de cloud bewaren. Met de juiste digitale middelen kun je met elkaar in dezelfde bestanden werken. Maar het is ook zo dat je overal ter wereld bij je eigen bestanden kan, zonder allerlei zaken mee te hoeven slepen. Een beetje efficiënt werken is daarbij wel een voorwaarde. Als je je zaken goed op orde hebt, is internationaal zakendoen door digiwerken een eitje.

Previous «
Next »