De beste tips voor het ontwerpen van je visitekaartje

  • Digi
  • september 17, 2021
  • Comments Off

Hoewel we steeds meer in een papierloze wereld werken, is het visitekaartje nog altijd een onmisbaar middel om op een professionele manier contactgegevens te overhandigen. Door middel van een visitekaartje kan je een positieve indruk achterlaten die laat doorschijnen wat je voor een ander kan betekenen. Voor het ontwerpen van een visitekaartje kun je op talloze manieren je creativiteit uiten. Om je hierbij te helpen, zetten we in dit artikel een aantal interessante tips op een rijtje. 

Presenteer alleen de belangrijkste informatie

Aangezien een visitekaartje je beperkte ruimte geeft voor je ontwerp, is het belangrijk om te onthouden dat je het visitekaartje alleen voorziet van de belangrijkste informatie, zoals je naam, functie, telefoonnummer, e-mailadres en social media kanalen. Vervolgens kun je jouw ontwerp hieromheen bouwen. 

Kies voor een speciale afwerking 

Een directe manier om de impact van jouw visitekaartje te verhogen, is door te kiezen voor een speciaal materiaal. Naast klassieke kartonnen kaartjes, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor milieuvriendelijk papier, spot UV, metallic folie en zelfs hout! Hiermee maak je beslist een indruk die past bij jou en je onderneming. Door middel van een memorabel visitekaartje te overhandigen, zorg je er tevens voor een hogere kans dat jouw visitekaartje op een belangrijke plek wordt opgeborgen en dus minder snel in de prullenbak wordt gegooid. 

Wil je visitekaartjes drukken en ben je op zoek naar diverse soorten materialen, kies er dan voor om jouw visitekaartjes te laten maken door Drukzo, jouw eerste hulp voor al je drukwerk! 

Maak nuttige visitekaartjes 

Hoewel een klassiek visitekaartje op zichzelf natuurlijk al heel nuttig kan zijn, zijn er diverse interessante opties om ervoor te zorgen dat jouw visitekaartje meer is dan alleen een kaartje! Om het risico te vermijden dat je kaartje bij de eerstvolgende mogelijkheid wordt weggegooid, kun je ervoor kiezen om een extra functie te verzinnen voor jouw persoonlijke promotiemiddel. Creatieve voorbeelden die wij langs hebben zien komen, zijn visitekaartjes die fungeren als houder voor haarclips, kaartjes die je kan transformeren in een ministoeltje voor je telefoon en zelfs kaartjes met binnenin een aantal zaadjes die je later kan planten! 

Dubbelcheck je ontwerp voordat je naar de drukker gaat 

Tenslotte eindigen we met een tip die eigenlijk altijd van belang is voordat je iets laat afdrukken, maar zo cruciaal is dat we je er nog even aan willen helpen herinneren. Zorg ervoor dat je elk detail extra  gecontroleerd hebt voordat je ontwerp naar de drukkerij gaat! Daarmee voorkom je de teleurstelling van een onhandige typefout in het e-mailadres of je naam nadat je kaartje gedrukt is. 

Previous «
Next »