Glas in je kantoor: wel of niet?

  • Digi
  • februari 10, 2023
  • Comments Off
glas in kantoor

Bij de inrichting van je kantoor zijn er enorm veel onderdelen en aspecten waar jij over na moet denken. De inrichting op zich is belangrijk, maar daaromheen zijn ook veel details die invloed hebben op de efficiëntie van jouw personeel. Eén daarvan is het licht: specifiek de mate van natuurlijk licht. Dit laat je naar voren komen door veel glas te gebruiken. Maar, is dit wel zo’n goed idee?

Moet ik glas gebruiken?

We gaan je vraag direct beantwoorden: ja, glas gebruiken in je kantoor is een goed plan. Het brengt namelijk veel voordelen met zich mee, waarvan we er een paar zullen benoemen:

  • Natuurlijke lichtinval: mensen genieten enorm van natuurlijk licht. Het is bewezen dat dit een essentieel onderdeel is van het leven van mensen en dat ze zonder natuurlijk licht minder gelukkig zijn. Door op je kantoor een natuurlijke lichtinval te hebben, zorg jij ervoor dat je personeel met meer motivatie naar hun werk komen.
  • Uitzicht: is jouw kantoor gevestigd op een mooie plek, dan is de aanwezigheid van glas een gratis stuk kunst. Je personeel kan wanneer het even geen inspiratie meer heeft naar buiten kijken en zo alle inspiratie weer helemaal terugvinden. Dit kan goed in een natuurgebied, maar zal ook over een stad heen erg mooi zijn.
  • Luxe uitstraling: glas brengt veel sfeer met zich mee, maar dit gaat niet ten koste van het gevoel van luxe. Doordat je glas mooi afwisselt met witkleuren, bewerkstellig je gemakkelijk een modern en luxe uiterlijk, wat erg goed werkt wanneer jij zakelijke klanten over de vloer hebt.

Waar moet ik op letten bij glas?

Glas is dus een must voor elk bedrijf, maar dit is enkel het geval als het onderhoud hiervan goed is. Zo is het belangrijk dat jij je ramen regelmatig lapt, omdat ze anders vies worden. Het effect van vieze ramen is precies het tegenovergestelde van wat jij wil creëren: je zorgt er hiermee namelijk voor dat je weinig hygiëne uitstraalt en dat het uitzicht van je personeel wordt verpest. Door je ramen regelmatig te lappen, zorg je ervoor dat je geordend overkomt en laat je alle voordelen van het glas voor zichzelf spreken.

Hoe pas ik glas toe? 

Nu je weet hoe belangrijk de toevoeging van glas op je kantoor kan zijn, wil jij dit direct in je nieuwe kantoorplannen toevoegen. Wij raden aan om in zee te gaan met een specialist zoals Kato: zij weten als geen ander hoe glas geïmplementeerd wordt op je kantoor, waardoor jij van de vele voordelen genieten kunt. Neem een kijkje op hun website!

Previous «
Next »