• Homepage
 • >
 • Online
 • >
 • Online multitasken? Vijf redenen om het niet te doen!

Online multitasken? Vijf redenen om het niet te doen!

 • Digi
 • april 17, 2018
 • Comments Off

Online multitasken is makkelijk en het gaat eigenlijk vanzelf. Velen herkennen het wel: je hebt meerdere websites openstaan en ondertussen ben je met verschillende dingen bezig. Je wacht op een antwoord in een chat, op de andere pagina vul je ondertussen even een contactformulier in, dit onderbreek je weer even om te reageren in de chat.. Online multitasken is eigenlijk heel normaal. Helaas is het totaal niet effectief. Hieronder vind je 5 redenen van Het Effectieve Werken om vooral niet te gaan multitasken.

 1. Je mist focus

Wanneer je aan één taak werkt, dan kun je hier goed op focussen. Doe je twee of meer dingen tegelijk, dan verlies je al je focus. Zonder focus maak je sneller fouten en werk je langzamer. Je hebt dus echt focus nodig om je taken snel, efficiënt en foutloos af te kunnen ronden.

 1. Je bent voortdurend afgeleid

Een direct gevolg van het ontbreken van focus is dat je snel bent afgeleid. Als je toch al met drie dingen tegelijk bezig bent op je computer, dan kun je evengoed ook nog even je mail checken. Je bent toch bezig, nietwaar? Uiteindelijk kom je steeds bij andere afleidingen terecht en wordt geen enkele taak naar behoren afgerond.

 1. Je hebt geen ritme

Je werkt het best wanneer je dit doet in een bepaald ritme. Dit ritme krijg je goed te pakken wanneer je met één taak bezig bent en ook precies weet met welke taak je daarna aan de slag gaat. Je kunt alleen op deze manier werken als je de taken één voor één aanpakt. Online multitasken staat dus een goed werkritme in de weg, waardoor je snel in de war raakt en met de verkeerde dingen aan de slag gaat.

 1. Je ervaart meer stress

Werkstress is in geen geval goed voor je. Natuurlijk heeft iedereen wel eens te maken met een verhoogde werkdruk. In iedere branche komt het voor dat er af en toe wat meer druk op de ketel komt te staan. Als je gaat multitasken, dan zorg je zelf voor extra stress. Door steeds met andere dingen bezig te zijn rond je namelijk geen taken in één keer af. Hierdoor krijg je het gevoel dat je met heel veel taken bezig bent die allemaal nog af moeten. Je kunt niets van je takenlijstje afstrepen en dit verhoogt je stressgevoelens. Dit zorgt direct voor een afname van je werkplezier.

 1. Je verliest je productiviteit

Je bent goed productief als je aan het einde van de dag al je taken hebt kunnen afronden. Met een beetje geluk hou je zelfs nog wat tijd over om alvast aan de agenda van morgen te werken. Een heerlijke gedachte, toch? Helaas is het zo dat multitasken en een hoge productiviteit niet samen gaan. Ga je multitasken, dan ben je verminderd productief. Ben je optimaal productief, dan kun je niet multitasken. Zo simpel is het. Als jij het optimale uit je dag wilt halen op het gebied van productiviteit, dan moet je er dus voor zorgen dat je maar met één taak tegelijk bezig bent.

Previous «
Next »