Wat is onboarding offboarding en wat zijn de voordelen hiervan?

  • Digi
  • april 16, 2018
  • Comments Off

De termen Onboarding en offboarding komen uit het bedrijfsleven en met name uit de hoek van personeelszaken of Human resources. Onboarding en offboarding is het komen en het gaan van medewerkers. Veel organisaties vrezen voor een hoog verloop. Alle investeringen op het gebied van de werving en de ontwikkeling gaat immers verloren. Daarnaast vertrekt ook een hoop kennis en ervaring toch?

Uit onderzoek blijkt dat deze zorg een veel minder grote impact heeft dan sommige bedrijven denken. Wat blijkt is dat deze zorgen dus onterecht zijn. Werknemers die vaak wisselen van baan brengen namelijk ook veel kennis. Bijvoorbeeld van concurrenten waar ze gewerkt hebben, ze kunnen snel leren en ze hebben een groot netwerk waar je gebruik van kan maken. Daarnaast blijkt dat werknemers na 3 jaar in dezelfde functie zelden nog iets nieuws leren en dus ook niets nieuws brengen.

Dit brengt een heel ander licht op de zaak, wellicht wil je als ondernemer nu juist wel meer vertrek?

Voordelen van onboarding en offboarding

Allereerst is het dus goed om de groep werknemers die vaak van baan switchen te accepteren en niet langer te vrezen. Dit vereist wel nieuwe inzichten, je moet deze groep namelijk faciliteren en zo goed mogelijk begeleiden. Niet om een nieuwe baan te vinden maar wel om zichzelf zo snel en makkelijk mogelijk wegwijs te maken in jouw bedrijf. Zo kan je op een zeer snelle wijze gebruik gaan maken van de kwaliteiten van deze groep, de tijd dringt namelijk. Je gaat er dus voor zorgen dat het talent optimaal wordt benut en ook de instroom van nieuw talent hoog wordt. TinQwise is een bedrijf gespecialiseerd in de begeleiding hiervan. Als je er in slaagt om werknemers snel up and running te hebben, kan het dus zomaar voorkomen dat je voordelen gaat halen uit hoge verloopcijfers, je concurrenten voorblijft  en de algemene kennis in je bedrijf verhoogd.

Kortom als je een aantal richtlijnen in gedachte houdt en je proces hier op inricht kan je veel voordelen halen uit de groep Job hoppers:

  • Kennis van markt en concurrenten
  • Netwerk vergroten
  • Snel veranderende wereld maakt jouw bedrijf ook flexibel
Previous «
Next »