Virtual Reality bedrijf voor B2B

  • Digi
  • december 11, 2017
  • Comments Off

De Virtual Reality hype van 2016 was alweer voorbij in 2017, althans volgens de media. Maar betekent dat het einde voor VR? Nee, integendeel zelfs, diezelfde media krabbelt alweer terug en tipt VR B2B als dé trend voor 2018. Hoe kan dat? De pers had de acceptatie van VR software voor consumenten overschat, en de VR B2B sector onderschat. De eindconsument zit (nog) niet te wachten op een grote headset met een ronkende PC, die spelen liever met Augmented Reality op hun iPhone. Daarentegen zien we een opwaartse trend in Virtual Reality vastgoed en andere sectoren. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor een Virtual Reality bedrijf die ondersteuning kan bieden, Virtual Reality huren is namelijk interessanter dan kopen. Waar je als ondernemer rekening mee moet houden lees je op deze pagina.

Virtual Reality bedrijf inschakelen

Je kunt zelf aan de slag gaan en hopen dat de IT afdeling ook verstand heeft van VR software en hardware, eigenlijk is Virtual Reality huren een stuk eenvoudiger en vaak ook nog eens goedkoper. Bij VR B2B huur je namelijk niet alleen apparatuur, je krijgt er ook service en ondersteuning bij, en gezien de relatief complexe wereld van VR software en hardware is dat zeker geen overbodige luxe. Hier zijn alvast enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Hardware Virtual Reality huren: Er zijn twee soorten VR brillen; 3DoF en 6DoF. Bij de eerste kun je alleen rondkijken en niet vrij rondlopen in de ruimte, bij de tweede wel. Voor VR video is 3DoF al voldoende, ook wanneer je een beperkt vloeroppervlak hebt is een Gear VR of Google Cardboard ideaal. Bij volwaardige VR software waarin je vrij wilt bewegen zul je een VR headset zoals de HTC Vive of Oculus Rift nodig hebben.
  • VR software huren: De keuze voor de software is afhankelijk van de toepassing. Voor een uitgebreide simulatie met VR controllers zul je andere VR software huren dan een Virtual Reality vastgoed presentatie in een klein kantoor. Laat je adviseren door het Virtual Reality bedrijf voordat je flinke kosten maakt in VR software en hardware die niet geschikt is voor de toepassing.

Toepassingen per sector

Hier zijn enkele VR B2B sectoren waarin een gespecialiseerd Virtual Reality bedrijf de klant kan informeren, en ook de juiste VR software en hardware kan aanbieden.

  • Virtual Reality vastgoed: Laat mogelijke kopers een locatie zien op kantoor of bij de mensen thuis. Hierbij zul je gebruik maken van een eenvoudige VR bril die mobiel is zonder kabels of grote computer.
  • VR tours: Ook bij VR tours is eenvoudige hardware van groter belang dan uitgebreide VR software. Je kunt zelfs VR tours aanbieden online.
  • Beurs presentaties met VR: Voor gebruik op een beurs kan het Virtual Reality bedrijf in overleg met de klant advies geven over de juiste apparatuur, eventueel in combinatie met custom VR software.
  • Demonstraties in Virtual Reality: Om stakeholders snel informatie te geven die complex is om te begrijpen, is de visuele aanpak met VR software ideaal. De hardware wordt dan afgestemd op de complexiteit van de software en de beoogde doelgroep.

Er zijn veel mogelijkheden met VR B2B, informeer voor je een keuze maakt eerst vrijblijvend met een Virtual Reality bedrijf die je meerdere opties kan bieden voor een maatwerk oplossing.

 

Previous «
Next »