Wat is een cryptowallet?

  • Digi
  • december 26, 2017
  • Comments Off

Cryptogeld: de term duikt steeds vaker op in de media, het nieuws en binnen de financiële wereld, en de kans dat je je afvraagt wat dit nu eigenlijk is, is dan ook groot. Zoals wel duidelijk is, zijn cryptovaluta munteenheden die enkel virtueel verhandeld en gebruikt kunnen worden.

Als je optimaal van zo’n cryptomunt gebruik wil maken – denk daarbij maar aan Bitcoin – dan is het belangrijk om over een zogenaamde cryptowallet te beschikken. Dit kan vergeleken worden met een portemonnee waar je je kleingeld en bankbriefjes in bewaart, maar dan natuurlijk voor virtueel geld.

Wat houdt zo’n crypto wallet beveiligen nu precies in, en welke mogelijkheden zijn er? Wat meer informatie is hier wel op zijn plaats!

Alles over crypto wallet beveiligen

Een cryptowallet is dus een soort portemonnee die bitcoins opslaan veiliger, eenvoudiger en sneller maakt. Natuurlijk kunnen ook andere cryptomunten in zo’n wallet opgeslagen worden, zoals Ethereum of Litecoin. De ene bitcoin portemonnee is echter de andere niet; er bestaan heel wat mogelijkheden. Over het algemeen kan er echter een eenvoudig onderscheid gemaakt worden tussen..

– een hardware crypto wallet
– een software crypto wallet

Beide kunnen gebruikt worden voor Bitcoins opslaan, maar doen dat wel op een andere manier. Een duidelijke beschrijving van beide opties:

1. Een hardware bitcoin wallet

Een hardware wallet komt doorgaans in de vorm van een USB-stick of iets dergelijks, en kan dus ook eenvoudig in de computer gestoken worden. Enkel op die manier kan men de inhoud van de wallet te zien krijgen – maar daarvoor is ook nog eens een speciale key code nodig! Een erg veilige manier om je bitcoins te bewaren dus. Een nadeel: als je je wallet verliest, dan ben je ook je coins kwijt!

2. Een software bitcoin portemonnee

Een dergelijke wallet werkt op precies dezelfde manier, maar het opslaan van coins gebeurt wel helemaal virtueel. Deze wallet is een programma dat je op je computer kan installeren, en dus geen concreet object. Het voordeel is dat je de coins niet overal kan verliezen, maar als je computer crasht ben je ze natuurlijk wel kwijt!

Previous «
Next »