Tips om energieker wakker te worden in de winter 

  • Digi
  • maart 1, 2022
  • Comments Off
energiek opstaan

Het is nog donker en koud buiten en je wekker gaat af. Je krijgt je ogen moeilijk open en je kan je er niet toe zetten om op te staan. Je energie ligt nog in dromenland maar jij moet er toch uit om te werken of te studeren. Na tien keer snoozen besluit je toch om eindelijk uit bed te gaan en met niet al te veel energie naar werk te gaan. Uit bed komen in de winter kan voor de één moeilijker zijn dan voor de ander. Door een paar simpele dingen te doen, zal je beter en energieker voor de dag komen in de winter. Benieuwd? Lees snel verder! 

  1. Zonlicht 

In de winter pas jij je automatisch aan het ritme van de zon aan. Als de zon nog onder is, krijgt jouw lichaam geen natuurlijke stimulans om wakker te worden en aan de slag te gaan. Je lichaam blijft melatonine aanmaken die jou in de weg zit als je wilt opstaan. Door langzaam en geleidelijk wakker te worden met een wake-up light, stoppen je hersenen met het aanmaken van het slaaphormoon.

  1. Muziek power 

De meeste mensen moeten er misschien niet aan denken: een radio die in je oor tettert op de vroege ochtend. Maar dat hoeft ook zeker niet! Wel is er bewezen dat muziek kan helpen om je hersenen wakker te schudden. Je hersenen sturen vervolgens je lichaam aan om wakker te worden en op te staan. Er zijn veel verschillende muzieklijsten te vinden die golven richting je slaapkop sturen. Hierdoor word je op een langzame en fijne manier wakker. Zeg maar; hallo peaceful morning! 

  1. Neem de ochtend voor jezelf 

Opstaan is al helemaal verschrikkelijk als je haast hebt om naar werk, stage of school te gaan. Je krijgt gelijk stress zodra je uit bed bent en dat bevordert niet echt je ochtendhumeur. Het kan helpen om even tijd voor jezelf te nemen in de ochtend. Zet je wekker een kwartier tot half uur eerder om rustig te ontbijten, yoga te doen, een boek te lezen of lang onder de douche te staan met muziek. Ook frisse lucht kan zorgen dat je sneller en beter wakker wordt. Zet het raam open of maak een heerlijke ochtendwandeling. 

  1. Stop met snoozen 

Wakker worden in de winter is al zo moeilijk, maar snoozen lijkt het toch wat draaglijker te maken. Maar dit heeft meer effect dan je denkt. Mensen die vaker snoozen, hebben een grotere kans op stress en een depressie. Elke keer dat je weer langzaam voor een paar minuten in slaap valt, word je weer geschrokken wakker door de wekker. Bovendien helpen die 5-10 extra minuten slaap je niet aan meer energie gedurende de dag. 

Slapend rijk worden? Dat kan! 

Je geld beleggen kan op een hele eenvoudige manier. Zonder dat jij er veel voor hoeft te doen, kun jij rendement behalen op jouw geld. Bekijk de mogelijkheden op Anycoindirect.eu/nl.  

Previous «
Next »