Wat doet u met uw oude hardware?

  • Digi
  • maart 7, 2022
  • Comments Off
monitor-gcbdd324f0_1280

Veel organisaties beschikken over een hele hoop rommel, waaronder oude hardware. Kantoorruimtes/opslagruimtes vol met oude laptops, computers, tablets, monitors en noem het maar op. Zonde van de ruimte want u kunt veel meer met deze oude hardware dan het laten verstoffen in een opslagruimte. Wat kunt u allemaal doen om van deze oude hardware af te komen? De meest populaire oplossingen worden in dit artikel besproken. 

Het weggooien van oude hardware

U kunt uw oude hardware natuurlijk naar de milieustraat brengen, maar hoe veilig is deze oplossing? Uw oude apparaten kunnen natuurlijk volstaan met gevoelige data en deze data mag natuurlijk niet uitlekken. Het inleveren van uw oude devices bij een gemeentelijke milieustraat is dus geen aanrader, aangezien uw data in verkeerde handen terecht kan komen. U kunt uw hardware beter naar een organisatie brengen die gespecialiseerd is in het recyclen van oude hardware. Uw data wordt op een veilige manier verwijderd, zo voorkomt u ongemakken. U kunt het beste kiezen voor een CA+ gecertificeerd vernietigingsbedrijf kiezen. 

Uw oude devices weggeven of verkopen?

U kunt uw oude devices natuurlijk leegmaken en weggeven of verkopen aan iemand anders. Echter is het verwijderen van bestanden en het terugzetten naar fabrieksinstellingen niet genoeg om alle data definitief te verwijderen. Er bestaat een kans dat de data nog steeds inzichtelijk blijft voor de volgende eigenaar. Deze oplossing is dus niet compleet veilig, tenzij u de harde schijf uit uw apparaat demonteert en het device zonder harde schijf verkoopt of weggeeft. 

Oude hardware laten opkopen

Een andere zeer aantrekkelijke optie is het laten opkopen van uw oude devices. Zo kunt u uw oude computers laten opkopen en risicoloos uw data laten verwijderen. CTC IT Solutions is een erg betrouwbare optie als het gaat om het verlenen van deze dienst. Buiten computers is het veilig laten opkopen van oude laptops, tablets, monitors en ga zo maar door allemaal mogelijk via CTC IT Solutions. 

Buiten dat uw data op een veilige manier kan worden verwijderd en dus niet in verkeerde handen terecht kan komen zijn uw oude devices ongemerkt vaak ook nog een leuk bedrag waard, een win-winsituatie dus. Ook hoeft u zelf niet te sjouwen met uw apparaten, deze worden namelijk netjes opgehaald op het tijdstip naar wens. 

Het laten opkopen van oude hardware is de meest veilige en betrouwbare optie als het gaat om het wegdoen van uw oude apparaten. U krijgt ook na de verwijdering of vernietiging van data een certificaat als bewijs. Dit bewijs kan erg handig zijn in de toekomst.

Previous «
Next »