• Homepage
  • >
  • Tech
  • >
  • Nieuwe drone kopen? Wat zijn de mogelijkheden

Nieuwe drone kopen? Wat zijn de mogelijkheden

  • Digi
  • december 28, 2017
  • Comments Off

Drones zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Ze worden dan ook voor heel veel verschillende dingen gebruikt. Er worden zelfs professionele camera opnames mee gemaakt! Er zijn echter ook heel veel mensen die ze gebruiken voor hun hobby of omdat ze het gewoon leuk vinden om ermee te vliegen. Wil jij binnenkort een nieuwe drone kopen? Dan zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder wordt opgesomd waar je op moet letten zodat je weet wat de mogelijkheden zijn als je een nieuwe drone wilt aanschaffen!

Nieuwe drone kopen: met welk doel?

Het allereerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe drone is het doel van je aankoop. Vind je het gewoon leuk om te vliegen en kunstjes in de lucht uit te voeren? Of ben je echt van plan om foto’s en video’s te gaan maken? Het is belangrijk om dit goed op een rijtje te hebben, zodat je daar de aankoop op af kunt stemmen. Er zijn namelijk ongekend veel verschillende drones, die allemaal weer andere kwaliteiten hebben.

Fotograferen en filmen met drones

Er zijn speciale drones beschikbaar waarmee je zeer stabiele videobeelden kunt maken. Over het algemeen zijn deze drones echter wel wat duurder. Let er in ieder geval altijd op dat de nieuwe drone beschikt over een gimbal. Dit is een soort camerahouder die voor stabiliteit zorgt van de drone. Er zijn overigens ook drones beschikbaar met andere vormen van beeldstabilisatie. Dat is écht noodzakelijk aangezien je anders zeer slechte resultaten met de camera krijgt.

Ingebouwde camera

Je kunt trouwens ook kiezen uit een drone inclusief ingebouwde camera of een drone waarbij je zelf kiest welke camera je erin plaatst. Drones met een automatische camera hebben vaak last van het zogeheten fisheye effect. De wereld op de beelden ziet er daardoor bol uit. Dit is gelukkig te corrigeren met software, maar dat kost heel veel tijd en moeite. Een nieuwe drone kopen waarbij je zelf de camera plaatst, is dan ook een betere optie. De meest populaire zijn de actioncams van GoPro.

Multicopter

Wil je echt hele goede beelden schieten met je drone? In dat geval kun je het allerbeste kiezen voor een multicopter. Deze beschikken over zes of acht propellers en hebben daardoor power genoeg om een spiegelreflexcamera te dragen. Het is echter wel goed om jezelf te beseffen dat deze drones behoorlijk duur zijn. Ze zijn in de meeste gevallen duizenden euro’s en dus niet echt geschikt voor een amateur.

 

Previous «
Next »