Steeds meer Nederlanders werken vanuit huis

  • Digi
  • januari 9, 2018
  • Comments Off

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om vanuit huis te werken – en dat is geheel begrijpelijk. Niet enkel heb je dan het gevoel dat je kan gaan en staan waar je wil, je bevind je ook gewoon in een rustigere omgeving, die je zelfs productiever maakt.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je enkele maatregelen neemt als je je thuisfront wil omtoveren tot een goed werkplek. Op die manier maak je het voor jezelf aangenamer om thuis te werken, én kan je ook productiever werken (iets waar je baas alleen maar blij mee zal zijn). Hoe zorg je er nu voor dat je werkplek thuis aangenaam én productiever wordt? Een goede internetverbinding zorgt er in ieder geval al voor dat je al je online werkzaamheden, conference calls en mails zonder problemen kunt voortzetten. Daarom is een glasvezel verbinding aan te raden.

Ga voor een glasvezel verbinding

Eerst en vooral is het de moeite waard om je internetverbinding in orde te stellen. Als je van thuis uit werkt, dan is het immers belangrijk dat je alle nodige informatie en gegevens kan vinden die je werk eenvoudiger maken. Vaak kan het zijn dat je bijvoorbeeld wel toegang moet hebben tot het centrale platform van je afdeling op het werk – en dat lukt enkel als je goed internet hebt!

Glasvezel verbindingen bieden enkele interessant voordelen. Een overzicht:

  1. De bandbreedte is erg hoog

Ten eerste biedt glasvezel een erg hoge bandbreedte tot wel 100 keer zo snel als bij een gewone verbinding. Die snelheid kan oplopen tot 500MB per seconde!

  1. Glasvezel is erg veilig

Ook kan data veel minder gemakkelijk door derden worden afgetapt met een dergelijke verbinding, zelf als er sprake is van een lek. Bij een glasvezel verbinding is het risico dat gevoelige informatie van je werk (of het bedrijf waarvoor je werkt) in de verkeerde handen terechtkomt – en dat is natuurlijk interessant!

Glasvezel is dus een uiterst slimme maatregel om de veiligheid én snelheid van je internet thuis een niveau hoger te tillen. Check of je glasvezel ontvangt voor je dus van huis gaat werken. Heb je glasvezelmogelijkheden dan kun is het altijd wijs om dit te overwegen.

Het belang van een goede internetverbinding

Van thuis uit werken zou niet mogelijk zijn zonder een degelijke internetverbinding, dat is duidelijk. Het aantal Nederlanders dat van thuis uit werk wordt steeds groter, juist door de stijgende kwaliteit en beschikbaarheid van internetverbindingen. Daarbij komt ook nog eens dat een steeds groter aandeel van de bedrijfsprocessen en activiteiten helemaal online worden uitgevoerd!

Een goede internetverbinding zoals glasvezel van KPN is dus de beste manier om niet enkel jezelf meer flexibiliteit te geven tijdens het werken – maar ook om de veiligheid van data en je eigen privacy te garanderen. En dat is ongetwijfeld heel wat waard!

 

Previous «
Next »