Dit zijn de belangen van een prettige werkomgeving/plek

  • Digi
  • maart 20, 2020
  • Comments Off
werkplek interieur

Tegenwoordig is het heel normaal om thuis te werken. Als je thuiswerkt, is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Het gaat hierbij niet alleen om comfort, maar ook om sfeer en de omgeving. In dit artikel leggen wij je uit hoe je een prettige thuiswerkplek creëert, waar je ongestoord kan werken.

Het juiste comfort 

Het is allereerst belangrijk dat je een plek kiest waar je niet snel afgeleid wordt door andere dingen om je heen. Als je een fijne plek gevonden hebt waar je kunt werken, is het tijd om je plek in te richten. De twee belangrijkste meubels zijn een bureau en stoel. Om lichamelijke klachten te voorkomen, is een bureaustoel die je kunt verstellen aan jouw eisen van groot belang. Een goede bureaustoel kan je in hoogte verstellen en heeft armleuningen. Dit zorgt voor de minste belasting van je armspieren. Als je regelmatig thuiswerkt, kan je ervoor kiezen om een sta-bureau aan te schaffen. Hiermee kan je afwisselen tussen staan en zitten, waardoor rugpijn verleden tijd wordt.

Structuur

Om ervoor te zorgen dat je werkplek geen rommelplek wordt, is het verstandig om je spullen zo op te bergen dat het netjes en makkelijk terug te vinden is. Niets leidt meer af dan een rommelige werkomgeving. Zet niet al teveel spullen op je bureau, meer dan een computer, pen en papier heb je vaak niet nodig. Berg jouw werkdocumenten en andere relevante spullen efficiënt op in een kast, zodat het altijd terug te vinden is. Een opgeruimde werkplek zorgt voor een leeg hoofd!

Behoud daglicht

Om de sfeer en je concentratie er goed bij te houden, is lichtinval niet geheel onbelangrijk. Vermoeidheid en een lage concentratie hebben te maken met onvoldoende daglicht. Kies geen verduisterende gordijnen, maar ga voor raamdecoratie die voor genoeg lichtinval zorgt. Lichtdoorlatende plissegordijnen zijn hier een prima oplossing voor. Daarnaast geven ze een luxe uitstraling aan de werkruimte. 

Werk je vaak thuis? Zorg dan dat je een fijne werkplek creëert voor een effectieve dag! 

Previous «
Next »