Je kantoor inrichten als ZZP’er

  • Digi
  • maart 3, 2020
  • Comments Off

Overweeg je als ZZP’er om vanuit een kantoor te gaan werken? Dan kun je van een hoop voordelen genieten. Je kunt namelijk op een professionele wijze jouw klanten ontvangen, je kunt gebruikmaken van de faciliteiten van een bedrijfsverzamelgebouw, je kunt netwerken met andere ondernemers en je wordt niet meer snel afgeleid van de dingen die thuis nog moeten gebeuren. Daarbij is het ook nog eens zo dat je werk en privé wat makkelijker gescheiden kunt houden, omdat je na het dichttrekken van de deur kunt denken: “Morgen weer een dag”. Maar natuurlijk wil je wel zorgen voor een fijne werkomgeving. Daarom geven we je een aantal tips hoe jij als ZZP’er jouw eigen kantoor kunt inrichten. 

# Verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste onderdelen wat betreft de inrichting van jouw kantoor. Wellicht dat je een ruimte hebt waar er al goede verlichting aanwezig is, maar als dit niet het geval is, is het zeker handig om te investeren in goede verlichting. LED TL Buizen zijn ideaal om te gebruiken op kantoor. Ze geven de juiste verhouding licht en gaan onwijs lang mee. Goede verlichting op kantoor is zo belangrijk, omdat het alles te maken heeft met jouw concentratie en productiviteit. Als je in een te donkere ruimte aan het werk bent, word je snel moe en zul je merken dat je minder productief bent dan je eigenlijk had willen zijn. 

# Planten

Een groen kantoor ziet er niet alleen gezellig uit, het is ook bevorderlijk voor jouw gesteldheid. Planten op kantoor verbeteren namelijk de luchtkwaliteit, de creativiteit, de productiviteit, de concentratie en het algemene welzijn op het werk. Daarnaast zorgen planten voor een betere akoestiek en verhogen ze het bedrijfsimago. Planten zorgen voor extra sfeer in jouw kantoorruimte en geven een uitnodigend en warm gevoel. Ideaal dus als je regelmatig klanten op kantoor ontvangt. 

# Wandbekleding

Zijn alle muren van jouw kantoor nog wit? Dan kan het leuk zijn om de muren van jouw kantoorruimte een beetje aan te kleden. Dit kun je al heel makkelijk doen met een likje verf, maar er zijn nog zoveel mogelijkheden om meer sfeer in jouw werkplek te creëren. Heb je bijvoorbeeld een eigen logo? Dan is het een heel gaaf idee om deze op groot formaat als sticker te laten bedrukken, zodat je deze op de muur kunt plakken. Kies je toch voor een kleurtje op de muur? Denk dan goed na over welke kleur, zodat dit in lijn staat met jouw huisstijl.   

# Kantoormeubels

Natuurlijk moet je niet vergeten om jouw kantoor werkbaar te maken. Zo heb je in ieder geval een bureau en bureaustoel nodig, maar het is ook erg fijn om een goede kast te hebben waar je al jouw administratie in kwijt kunt. Als je een vrij grote ruimte hebt, kun je natuurlijk ook nog een gezellige zithoek maken, waar jij je zo nu en dan even kunt ontspannen. 

Previous «
Next »