Snel het juiste personeel vinden voor je bedrijf

  • Digi
  • maart 7, 2023
  • Comments Off
personeel vinden

Gemiddeld kan het 10-16 weken duren om een ​​nieuwe medewerker te werven als iemand een bedrijf verlaat. Dat is een lange periode van onderbreking, vooral als je iemand aanneemt voor een belangrijke functie of als jouw nieuwe medewerker een vertegenwoordiger of andere werknemer is met een directe impact op de omzet. Omdat de kosten van personeelsverloop zo hoog kunnen zijn, is het essentieel om werknemers te vinden die over de juiste vaardigheden en mentaliteit voor de job beschikken, evenals werknemers die op de lange termijn goed bij jouw bedrijf passen. En dus is het belangrijk om dit proces korter te maken en te zorgen dat je de juiste mensen aantrekt. Belangrijk in dit proces is het vinden van een goed detacheringsbureau inkoop. Er komt echter nog veel meer bij kijken en hierdoor vertellen we je wat.

Waarom zouden kleine bedrijven prioriteit moeten geven aan het vinden van goede werknemers?

Kleine bedrijven zijn bijzonder kwetsbaar voor de kosten van werknemers die niet bij de organisatie passen. Het vertrek van een enkele medewerker vertegenwoordigt een groter percentage van het team, vooral als je afdelingen hebt met slechts één of twee personen. Omdat kleine bedrijven voortdurend evolueren als gevolg van nieuwe technologieën, nieuwe servicegebieden en veranderingen in processen, vertrouwt jouw organisatie mogelijk op werknemers met verouderde kennis. De beste manier om de stabiliteit en groei van jouw bedrijf op de lange termijn te beschermen, is door te investeren in werknemers die jarenlang deel zullen uitmaken van jouw team.

Biedt de juiste omstandigheden

Het aanbieden van een competitief salaris is een goede tactiek om een ​​beroep te doen op best presterende werknemers in de markt voor een nieuwe baan. Maar concurrentie met de salarissen van grotere bedrijven is niet altijd mogelijk. Overweeg in plaats daarvan andere voordelen die je kunt bieden waar werknemers om geven, waaronder:

  • Meer flexibele planning
  • Vakantie voordelen
  • Opties voor werken op afstand
  • Korting op sportschool en andere lidmaatschappen
  • Extra pensioenuitkeringen/opties
  • Educatieve middelen en kansen voor loopbaangroei

Door te focussen op niet-traditionele voordelen die jouw bedrijf kan bieden, kun je toptalent aantrekken.

Werk samen met een detacheringsbureau

Het zoeken naar een baan, is misschien niet de meest kosteneffectieve besteding van jouw tijd. Het simpelweg plaatsen van een advertentie zoals een business controller vacature is ook niet voldoende. Het jongleren met sollicitatiegesprekken, vacaturesites en onderzoek kan te veel werk zijn, waardoor het uiteindelijk langer duurt om de juiste medewerker te vinden en op te leiden. Werk samen met een wervingsbureau dat jou kan helpen de checklist met vereisten door te nemen en een klein handjevol bekwame, geïnteresseerde kandidaten of zelfs een laatste keuze te vinden, zodat je je kunt concentreren op je bedrijf.

Blijf actief zoeken

Als je weet dat je in de toekomst werknemers nodig hebt, begin dan met het bouwen van trajecten om ze gemakkelijk te vinden. Dit kunnen stages, terugkerende vacatures en een lijst met eerdere sollicitanten zijn die goed bij de organisatie passen, en meer. Door op zoek te blijven naar professionals die passen bij de behoeften van jouw organisatie, kun je de kans dat je een essentiële medewerker op een werkplek mist drastisch verkorten.

Bouw aan een sterke bedrijfscultuur

Werkzoekenden onderzoeken voordelen, mogelijkheden voor loopbaangroei, de sfeer, de houding van de eigenaar of manager en zelfs de maatschappelijke oorzaken en initiatieven van een bedrijf. Focus daarom op het opbouwen van een sterke bedrijfscultuur van respect, eerlijkheid en plezier. Dit verspreid positieve mond-tot-mondreclame voor je bedrijf, vooral via huidige en voormalige werknemers. De juiste bedrijfscultuur kan zelfs de omzet doen groeien!

Previous «
Next »