MacBook problemen? Zo los je het op!

  • Digi
  • februari 28, 2023
  • Comments Off
macbook problemen

Een werkende laptop is het belangrijkste dat je nodig hebt om goed te functioneren. Hoe vervelend is het dat je MacBook niet goed werkt wanneer je deze wel nodig hebt? Een van de meest voorkomende problemen is dat je MacBook niet opstart. Soms kan het niet opstarten van je MacBook door een klein probleem worden veroorzaakt zoals:

  • Vergeten zijn om de stekker in het stopcontact te plaatsen
  • MacBook oplader is kapot waardoor de laptop geen stroom krijgt en daardoor niet kan opstarten
  • macOS is beschadigd en deze moet opnieuw worden geïnstalleerd

MacBook batterij is vaak de boosdoener

Als bovenstaande suggesties niet de oplossing zijn voor het probleem is de kans zeer groot dat het probleem wordt veroorzaakt door een defecte batterij. Omdat een MacBook zeer intensief wordt gebruikt heeft de batterij veel te verduren, dit kan je ook zien aan het aantal keren dat het apparaat is opgeladen. Na veel slijtage kan het voorkomen dat de batterij kapot is gegaan en er een nieuwe MacBook batterij in de laptop moet worden geplaatst. Je kunt de batterij eenvoudig vervangen door de onderzijde van de laptop los te schroeven en de batterij te vervangen, online staan hier tal van verschillende how to video’s voor. Ga jij zelf een batterij kopen? Kies dan voor kwaliteit!

Andere laptop nodig? Bekijk refurbished

Is ook een nieuwe MacBook batterij niet de oplossing om je MacBook weer tot leven te wekken? Bekijk dan eens de reparatie mogelijkheden, in veel gevallen kunnen experts de Apple notebook nog herstellen. Het kan namelijk goed zijn dat het probleem wordt veroorzaakt door een probleem met het moederbord, dit zijn vaak dure reparaties.

Liever op zoek naar een andere laptop? Bekijk dan eens de mogelijkheden om een refurbished MacBook Pro te kopen. Deze zijn qua prijs een stuk voordeliger en bij de meeste aanbieders worden deze geleverd met een garantie van 2 of 3 jaar zodat jij in ieder geval nog zeer lange tijd vooruit kunt met een goede MacBook. Refurbished is ook nog eens het duurzame alternatief van nieuw. Tel uit je winst!

Previous «
Next »