Wat is het voordeel van payroll voor grote bedrijven?

  • Digi
  • maart 30, 2022
  • Comments Off
voordeel payroll

Veel ondernemers denken dat payroll alleen lucratief is als er max. 10 mensen in dienst zijn. Dit is niet waar. Een payroll organisatie geeft ook veel voordelen aan grote bedrijven. Een payrollpartij is een verlengstuk van jouw onderneming, het biedt je overzicht en zorgt dat de risico’s beperkt blijven. In deze blog willen we je graag meer vertellen over payrollen voor grote bedrijven.

Payroll als verlengstuk voor jouw organisatie 

Wanneer je een hoop medewerkers in dienst hebt zorgt dit voor veel administratieve rompslomp. Veel bedrijven hebben vaste medewerkers in dienst maar daarnaast ook een deel op oproepbasis. Hierdoor zie je bij grotere organisaties veel afwisseling in het personeelsbestand. Hier zitten veel haken en ogen aan. Bijvoorbeeld als medewerkers de organisatie verlaten. Dat moet altijd worden doorgeven aan verschillende instanties, denk aan verzekeraars en pensioenfondsen. Daarnaast moeten nieuwe medewerkers bij deze instanties worden aangemeld. Dit is een langdurig proces. Een groot voordeel van een payroll organisatie is dat zij dit werk voor jou uit handen nemen. 

Altijd de kosten overzichtelijk

Een goede payroll organisatie zorgt niet alleen voor het aan- en afmelden van medewerkers, ze nemen veel meer uit handen. Zo maken ook een duidelijk financieel overzicht. Mocht er een nieuwe medewerker de organisatie betreden, dan weet je vooraf precies wat hij of zij jou gaat kosten. De directe en indirecte kosten reken je af per gewerkt uur. Dit zorgt er in zijn totaliteit voor dat jij een duidelijk financieel overzicht hebt. 

Géén factuur bij vakantie, ziekte en feestdagen

In Nederland heb je veel verschillende soorten payrollbedrijven. Zorg er altijd voor dat je goed alle voorwaarden leest. Deze verschillen nog wel eens. Bij de meeste payroll organisaties worden je personeelskosten 100% vergoed door de payroll organisatie bij ziekte of vakantie van de medewerker. Jouw personeelskosten worden dan stopgezet en payroll select betaalt de medewerker door. 

Welke medewerkers kan ik op de payroll zetten?

Bij payroll select kun je zowel medewerkers die al jaren in dienst zijn als medewerkers met een flexibel contract op de payroll zetten. Jouw medewerkers zullen hier niks van merken. Daarnaast kunnen jouw medewerkers ook op uitzendbasis worden verloont. Het grote voordeel voor jou als ondernemer is dat dit contract dagelijks opzegbaar is en je hierdoor geen verplichtingen hebt. 

Je hebt als grote onderneming verschillende mogelijkheden bij een payroll bedrijf als payroll select. Zit je al bij een payroll organisatie maar ben je niet tevreden? Wij verzorgen de complete overname en implementaties zodat je zonder zorgen overstapt.

Previous «
Next »