De voordelen van een luchtkussenmachine

  • Digi
  • mei 31, 2022
  • Comments Off
luchtkussens

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun pakketten op te vullen met luchtkussens. Door het gebruik van luchtkussens, kan het product niet verschuiven in de doos. Hierdoor is de kans op beschadigingen tijdens de verzending erg klein. Daarnaast neemt de opslag van de luchtkussens erg weinig ruimte in beslag in het magazijn. Ben je benieuwd naar deze voordelen? Lees dan verder en kom erachter!

Veiligheid 

Een groot voordeel van een luchtkussenmachine is de grote mate van veiligheid tijdens de verzending. De luchtkussens vullen de loze ruimte in het pakket op, zodat het product niet kan verschuiven. Wanneer je pakketten verstuurd, heb je geen invloed op het bezorgproces. Als het pakket tijdens de verzending valt, vangen de luchtkussens de schokken op. Daardoor zal het product niet kapotgaan of beschadigen. Op deze manier weet je zeker dat de klant een goed product geleverd krijgt.  

Ruimtebesparing

Als je een klein magazijn hebt, is het belangrijk om het zo goed mogelijk in te delen. Hierdoor houd je meer ruimte over om de producten op te bergen. Je kunt kiezen voor opvulmateriaal, zoals opvulchips of papiersnippers. Het nadeel hiervan is dat deze veel opslagruimte innemen. Luchtkussens zijn kleine plasticzakjes die op worden geblazen door een machine. Deze zakjes nemen erg weinig ruimte in en zijn dus ideaal voor in een klein magazijn. 

Afval reductie 

Als klanten een pakket ontvangen dat gevuld is met papiersnippers of opvulchips, moeten zij dit allemaal weggooien. Dit leidt vaak tot irritatie bij de klant. Luchtkussens kan de klant makkelijk lek prikken, zodat ze meer plek over hebben in de container. Het kan ook zijn dat klanten een product en het opvulmateriaal terugstuurt. Het is dan aan jou om dit bij het afval te deponeren, wat extra kosten met zich meebrengt. Een ander voordeel is dat er minder afval wordt geproduceerd en het dus beter is voor het milieu. 

Ontdek de mogelijkheden!

Nu je de voordelen van een luchtkussenmachine weet, is het tijd om te kijken welke geschikt is voor bij jou in het magazijn. Er zijn allerlei verschillende formaten, dus er zit er altijd een bij die past bij jouw wensen! Wil je weten welke soorten er verkrijgbaar zijn? Neem dan een kijkje op de website van Rotimshop.nl en ontdek het ruime assortiment. Heb je vragen of wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Previous «
Next »