De voordelen van het gebruik van twee beeldschermen

  • Rogier
  • december 10, 2018
  • Comments Off
werken met meerdere beeldschermen

Overzichtelijker

Het zal ongetwijfeld duidelijk zijn dat het werken met twee beeldschermen het voordeel heeft van multitasken: je kunt een taak open laten, terwijl je op het andere scherm bezig gaat met wat anders, je hoeft niet meer te schuiven met vensters waardoor je een goed overzicht houdt. 

Vergelijken

Het kan best vervelend zijn als je continu met vensters moet gaan schuiven als je bepaalde documenten wilt vergelijken. Werken met meerdere beeldschermen zorgt voor meer rust: je hoeft alleen links en rechts te kijken en kunt zo makkelijker de verschillen ontdekken. Op deze manier voorkom je dat je de verkeerde bestanden aanpast en opslaat. 

E-mails

Het in de gaten houden en beantwoorden van e-mails is erg makkelijk wanneer je twee schermen hebt. Je houdt de controle door een scherm specifiek hiervoor te gebruiken terwijl je je andere werkzaamheden in het andere scherm doet. Het is bijna alsof je met twee computers werkt. 

Minder fouten

Niet alleen is het werken met meerdere beeldschermen overzichtelijker, er is zelfs uit een onderzoek gekomen dat er minder fouten gemaakt worden als werknemers met minstens twee beeldschermen werken. Dit zorgt voor een efficiënter proces en er worden kosten bespaard. 

Praktisch ontwerpen

Ook voor de ontwerper kan het zeer goed zijn om met meerdere beeldschermen te werken: je kunt vaak de beeldschermen kantelen waardoor je op diverse manieren de ontwerpen kunt bekijken, aanpassen en vergelijken wat het beste oogt.

Previous «
Next »