Documenten in de cloud of toch kantoorkasten?

  • Digi
  • mei 17, 2018
  • Comments Off

Probeer zoveel mogelijk te digitaliseren

Met de eerste stap hierboven zal je zeker gaan merken dat je veel overbodige documentatie tegenkomt die je niet vaak nodig hebt maar je ook niet weg kan gooien. Zorg dat je zulk soort documentatie digitaliseert. Hierdoor kun je deze in het vervolg makkelijker vinden en houd je meer ruimte over voor belangrijkere dingen in de kantoorkast. Deze documenten kunt u het best in een speciale map opslaan binnen uw laptop of pc zodat je deze makkelijk kunt terug vinden.

Houd al je kasten geordend

Niks is zo vervelend als slordige kantoorkasten waardoor je minder snel belangrijke documenten of papieren kunt vinden. Het plan om de kasten geordend te gaan maken is simpel. Begin ergens in de kast en orden alle documentatie op onderwerp of op datum. Dat is naar keuze wat voor jezelf het makkelijkst is. Zo krijg je verschillende categorieën. Zodra die kast dan leeg is zorg dan dat je alle categorieën netjes bij elkaar in de kast zet en dat je weet waar welke categorie voor is. voor mappen of ordners is een ordnercarousel of ordnermolen heel handig.

Spullen die niet gebruikt worden weggooien

Spullen die niet meer gebruikt worden gooi deze weg of bewaar ze op een plaats waar ze niet in de weg liggen en waar je niet vaak hoeft te komen. Vaak denkt u van dit kan ooit nog wel eens van pas komen. Is dat eigenlijk wel echt zo? Bij zulke materialen is het vaak echter wel zo dat u ze misschien wel een paar jaar niet meer gebruikt heeft. Vooral spullen die verouderde informatie hebben zijn veel minder waardevol dan nieuwe informatie die binnenkomt. Zo is uw kast netjes en up-to-date.

Houd uw kantoorkast netjes

Nadat u alles netjes en up-to-date heeft in de kast is de beste tip: Houd het netjes! Dit is vaak het moeilijkste voor iedereen omdat het verleidelijk is om even een papiertje ertussen te gooien. Hij is toch al opgeruimd. Laat u niet verleiden door zulk soort gedachtes want anders heb je voor niks veel moeite gestoken in het opruimen van uw kantoorkast. Het is een kleine moeite om netjes de documentatie in het vervolg op te slaan. U merkt gelijk het verschil na afloop van de opruiming.

Computers

Probeer dus zoveel mogelijk te  digitaliseren op de computer. Om je werkplek rond je computer schoon te houden is het belangrijk dat je de kantoorkasten hebt. Niks is vervelender dan rotzooi rond je computer waardoor je niet lekker kunt werken. Bedrading van computers moet je proberen altijd weg te werken achter de computer waardoor je daar niet meer naar hoeft te kijken.

Previous «
Next »